Loading...

Gulden Ei fietsroute

46.9 km • Kruisem

officiële route

46.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Nieuw Plein, 9770 Kruishoutem

fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Johan Raes

beschrijving

Fiets door het licht heuvelachtige landschap rond Kruisem. Kruisem is dé eiergemeente bij uitstek, compleet met jaarlijkse eierfeesten en de verkiezing van een eierboer en -koningin. Ontdek kastelen, omringd door schitterende parken. Tip: sluit je uitstap af met een bezoekje aan een gezellig dorpscafé of eethuisje!

De Gulden ei fietsroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Deze route heeft 14 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 16 maart 2022 door Marleen MartensMooie , afwisselende route. Goed bewegwijzerd, behalve in Kruishoutem zelf, vanwege de wegenwerken. Niet echt geschikt voor de racefiets. Geen lange hellingen, eerder voor de ietwat getrainde fietser. Voor herhaling vatbaar, als de werken ten einde zijn. Tegemoetkomend verkeer van de wegomlegging is minder aangenaam.

woensdag 25 augustus 2021 door G.W.Hele mooie route!

dinsdag 2 maart 2021 door T.V.Enorm mooie route langs kleine rustige wegen. Met koersfiets gereden. 300 hoogtemeters volgens mijn gps. Leuke pittige hellingen. - Tim

zondag 6 september 2020 door Sylvie Vandekerckhovesuper gezellig fietsroute , zekers een aanrader , alles mooi aangeduid.

vrijdag 29 mei 2020 door X.C.prachtige fietsroute en goed bewegwijzerd. Werken aan start van route door werken aan de markt maar na een beetje logisch denken geraak je er wel.

woensdag 10 juli 2019 door patrick lamoteQua panorama's echt wel een heel mooie route. Op sommige plaatsen krijg je prachtige vergezichten te zien. Licht glooiend landschap met hier en daar toch een pittig klimmetje, zoals bijvoorbeeld naar het Hof van Cleve toe. Hier en daar ook een gezonde portie kasseien. Wel 2 stroken waar het echt niet zo aangenaam rijden is. Daar word je een pad opgestuurd dat nauwelijks de naam fietspad waardig is, nauwelijks een halve meter breed en aan weerszijden overwoekerd met netels. Onmogelijk om elkaar te kruisen daar ! Het gaat om de verbinding tussen de Mullemstraat en Driesstraat in Mullem en om Het Leeghoek in Wannegem. Ronduit gevaarlijk en onverantwoord om fietsers daarheen te sturen. Voor ervaren MTB'ers is dit nog te doen maar met (elektrische) stadsfiets of koersfiets absoluut te mijden. Omrijden is hier de boodschap. Jammer dat ik hier geen mogelijkheid heb om een foto bij te voegen.

zondag 12 augustus 2018 door R.D.Mooie route, echt de moeite. Het handige is toch wel dat de bordjes staan waar men ook moet afslaan, zo is de kans dat men een bordje voorbij rijdt iets kleiner.(In tegenstelling met bv de Kouterroute, waar men steeds goed moet opletten al van een 20 m voor het kruispunt.
Vooral het deel tussen De Zandvlooi en Wannegem is knap, eigenlijk is dit deel van de Vlaamse Ardennen het aantrekkelijkste, door de open glooiing van het landschap en het weidse zicht. Toppunt is het zicht van op de Nachtegaelstraat, met zicht op de kerk en de molen van Wannegem, het bos en het kasteel van de Ghellinck, de molen en de kerk van Huise. Daar komt het weidsheid van het landschap het meest aan zijn trekken.
Als men niet in Kruishoutem start, maar ergens anders op het traject, moet men even zoeken aan de kerk van Kruishoutem, er is geen verbinding tussen het laatste bordje en het eerste bordje( voor de kerk links af).
Op de smallere fietspaden bv tussen Wannegem en Kruishoutem(netels over het pad) en in Mullem( thv de potpolder)(overhangende wilgetakken) zou er best wat gewerkt worden aan de doorgankelijkheid(ogen!!).
Het is mss toch een idee om over een aantal interessantste toeristische punten summier info te plaatsen op de site, zoals de beschrijving/geschiedenis van de molens, de oudste boerderijen, (hof ter meulen), de verfkleuren van de boerderijen, die verwijzen naar de kleuren van het kasteel ( okergeel, roodbruin, wit met geelblauwe "blaffeturen en deuren, enz).
We hebben het bordje op Mullem dorp nog eens recht geduwd, ;-) zo stopt dat geëmmer es.

zondag 6 augustus 2017 door T.P.Prachtige route ,bordjes geven de juiste weg.

zondag 18 juni 2017 door D.S.Mooi circuit langs authentieke Vlaamse wegen. Bewegwijzering was niet 100% correct (zie opmerking van Kurt Willemarck). Bordje geeft verkeerdelijk Molenstraat aan i.p.v. te draaien in de Groenestraat (om zo terug te rijden naar Kruishoutem). Maar toch een aanrader. En ik zal hem zeker opnieuw doen.

maandag 5 juni 2017 door D.W.Heel mooi. Prachtig landschap, veel variatie maar wel lastig fietsen. In het begin weinig stopplaatsen maar eens over 1/3 van de rit kom je van alles tegen om honger en dorst te bevredigen. 1 bordje stond verkeerd (gedraaid) naar het einde toe, dus GPS is geen overbodige luxe. Elektrisch héél goed te doen, gewone fiets wel iets zwaarder.

zondag 28 mei 2017 door K.W.Mooie route langs rustige wegen. Aan bakkerijstraat zit bord verscholen in het groen. Langs zevekotestraat om in te slaan naar groenstraat stond het bordje blijkbaar gedraaid en wees verkeerde richting waardoor men terug rijdt naar Wannegem. Een fietsgps was hier nuttig. Maar het is een zeer mooie route met mooie vergezichten en er is veel moois te zien. Neem er de tijd voor. Het is wel heuvelachtig.

maandag 3 april 2017 door J.D.De bordjes zijn blijkbaar hersteld. Nergens in de problemen gekomen. Mooie rustige route.

zondag 17 april 2016 door P.G.Mooie route maar er klopt wel degelijk iets niet.. Een bordje ontbreekt tussen Huise en Mullem. Je moet het fietsbord richting Mullem (afslaan naar rechts) volgen op een 500 meter na Huise. In Mullem naar rechts afslaan (het bordje stond los en gaf de verkeerde richting aan).

zaterdag 2 april 2016 door F.C.Fijne route met mooie zichten, haalbaar voor iedereen! Paal met bordjes in Mullem aangereden... er klopt iets niet.

Welke POI wil je tonen op de kaart?