Loading...
Foto © Sven Nijs – NodeMapp

Ontdek Wallonië langs fietsknooppunten

Avatar Sven Nijs Sven Nijs
28 juli 2023
Meer lezen

Ontdek Wallonië langs fietsknooppunten en geniet van meer dan 10.000 km aan fietspaden langs heuvels, bossen en pittoreske dorpjes.

We hebben een tijdje terug de fietsknooppunten in Wallonië toegevoegd aan onze kaarten, waardoor je nu ook dit prachtige deel van België kunt ontdekken per fiets. Of je nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen ritje door het schilderachtige landschap, de fietsknooppunten in Wallonië zijn geschikt voor elk soort fietser. Je vindt op dit moment meer dan 10.000 km fietsnetwerk in Wallonië. Keuze genoeg dus.

“Er zijn toch al langer fietsknooppunten in Wallonië?” horen we je denken. Dat klopt, maar tot een tijdje terug waren grote delen van Wallonië nog niet voorzien van de gekende knooppuntbordjes. Hier komt snel verandering in.

Fietsknooppunten in Luxemburg

De provincies Henegouwen, Luik, Waals-Brabant en Namen beschikken al enkele jaren over een fietsnetwerk. Sinds kort mag ook de provincie Luxemburg aan dit rijtje toegevoegd worden. We konden dus niet langer wachten om het Waalse fietsnetwerk op te nemen in onze routeplanner en app.

Heuvels, bossen en pittoreske dorpjes

Wallonië is een prachtige regio die rijk is aan natuur, cultuur en geschiedenis. Met zijn glooiende heuvels, uitgestrekte bossen, pittoreske dorpjes en charmante steden biedt het een gevarieerd landschap voor fietsers om van te genieten. Of je nu langs de Maas fietst, door de Ardennen trekt of door het platteland van Henegouwen rijdt, je wordt altijd beloond met adembenemende uitzichten en unieke ervaringen.

Een fietsknooppuntbordje in Vresse-sur-Semois

Hoe een fietsroute plannen in Wallonië?

Je kunt zelf een fietsroute uitstippelen op het fietsnetwerk in Wallonië via onze online routeplanner of met onze app. Wil je liever een kant-en-klare fietsroute? Dan kun je misschien eens kijken naar deze uitgestippelde fietsroutes langs knooppunten:

De komende maanden zullen we het aanbod aan uitgestippelde fietsroutes in Wallonië verder uitbreiden. Veel fietsplezier!