Loading...

Leiestreek fietsroute

57.9 km • Gent

Icoon officiële route officiële route

1.7000 20 3.4/5

57.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Zuiderlaan, 9000 Gent

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Leiestreek fietsroute Sfeerbeeld 2 van route Leiestreek fietsroute
© Stefanie Faveere

Icoon beschrijving route beschrijving

Tussen Gent en Deinze lonkt de schilderachtige Leiestreek met een landschap dat talloze schilders en andere creatievelingen inspireerde. Welkom in de meest kunstzinnige Oost-Vlaamse regio, waar niet alleen heel wat musea met indrukwekkende collecties je welkom heten, maar ook de terrasjes niet te weerstaan zijn.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 52
0 km
Afbeelding knooppunt 4
2.3 km
Afbeelding knooppunt 31
4.2 km
Afbeelding knooppunt 31
4.2 km
Afbeelding knooppunt 5
5.6 km
Afbeelding knooppunt 82
6.8 km
Afbeelding knooppunt 42
7.7 km
Afbeelding knooppunt 2
10.8 km
Afbeelding knooppunt 87
12.5 km
Afbeelding knooppunt 88
14.3 km
Afbeelding knooppunt 22
17 km
Afbeelding knooppunt 23
18 km
Afbeelding knooppunt 20
20.8 km
Afbeelding knooppunt 14
23.8 km
Afbeelding knooppunt 13
25.4 km
Afbeelding knooppunt 6
28.5 km
Afbeelding knooppunt 9
31.3 km
Afbeelding knooppunt 11
31.6 km
Afbeelding knooppunt 12
33.6 km
Afbeelding knooppunt 90
35.8 km
Afbeelding knooppunt 86
37.7 km
Afbeelding knooppunt 76
38.2 km
Afbeelding knooppunt 74
41.8 km
Afbeelding knooppunt 67
45.3 km
Afbeelding knooppunt 63
51.4 km
Afbeelding knooppunt 62
51.5 km
Afbeelding knooppunt 57
54.2 km
Afbeelding knooppunt 68
55.6 km
Afbeelding knooppunt 68
55.9 km
Afbeelding knooppunt 52
57.9 km
Deze route heeft 20 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 19 juli 2022 door Koen AdriaensenWij vonden de route heel erg tegenvallen. Slechte bewegwijzering, slechte wegen, smalle slecht onderhouden fietspaden, saai, weinig natuur, veel in woongebied. Tussendoor ga je even door een mooi stukje maar dat is dan weer zo voorbij. Absoluut geen aanrader.

dinsdag 28 juli 2020 door Rudiger DesmetZeer mooie route. Opgelet! De route zoals hier aangegeven op kaart klopt niet meer helemaal met de bewegwijzering op terrein. Zeker in de buurt van Deinze is de route grotendeels gewijzigd. Zo loopt de route NIET meer via de markt van Deinze. Ook in Astene is de route aangepast.

zondag 5 juli 2020 door Christel Parys2de deel van de route veel mooier dan de eerste helft, al is een nazicht van de routebordjes zeker op zijn plaats. De Leie maakt veel goed!

zondag 5 juli 2020 door Christel ParysMooie route die zeer veelbelovend begint aan de Zuiderlaan, maar na een pittoreske eerste km algauw door een stedelijk gebied gaat, niet het allermooiste om door te fietsen en regelmatig zonder fietspad of slecht onderhouden. Eerste 10 km misschien schrappen? Mis je wel de ruime gratis parking aan de Zuiderlaan.

zaterdag 23 mei 2020 door C.B.We zijn het eens dat het een prachtige route is, een echte aanrader. Helaas, wij vonden geen enkel bordje meer van aan de kerk van Deinze tot aan het kasteel van Ooidonk. Dat is een ontgoocheling.

zondag 3 mei 2020 door geert stubbede route zoals afgebeeld op deze site is niet meer actueel - oa in deinze centrum wat gewijzigd, met een mooi traject langs de leie tot in astene - zie de site van de provincie oost-vl
ps: deze namiddag nog eens genoten van deze mooie route

zaterdag 24 augustus 2019 door W.M.Een fantastische route voor de ganse familie.

donderdag 11 juli 2019 door P.R.Deze route is een aanrader: het is een lange maar vlakke route, je rijdt veel langs het water , door zeeer mooie dorpjes en villawijken, meestal omgeven door heeel veel bomen wat in de zomer voor afkoeling zorgt! Deze route ga ik zeker nog eens doen in de herfst , dat moet ook een kleuren pracht zijn ! Wat minpunten zijn : je komt tamelijk wat hobbelige kassei en grindwegen tegen , en soms wel een paar stukken drukke weg ! Toch voor mij zeker 4 sterren waard !

woensdag 10 juli 2019 door A.L.De heenrit van Gent naar Deinze was maar gewoontjes tot tegen het saaie af. Maar de terugrit eens Deinze uit maakte veel goed. Mooi afwisselend met prachtige natuurlandschappen, pittoreske straatjes, mooie villa's te bewonderen en bijna terug in Gent een eenmansbediend manueel veerpont dat wel open was bij onze doortocht.
Tip: zorg dat je de route ook op gps hebt want enkel vertrouwend op de wegwijzers ga je te vaak vloeken.

dinsdag 23 april 2019 door S.S.Zeer leuke route . Natuur afgewisseld met dorpjes en villawijken. Je rijdt langs de leie, maar niet continu.
Bewegwijzering is goed, maar af en toe toch te weinig borden waardoor je onzeker wordt en vaak denkt dat je een bord niet gezien hebt. Het idee erachter is dat als er geen bord staat, je gewoon rechtdoor rijdt. Dus het klopt.
Ik had geluk dat de veerboot wel vaarde.
Dit was een zeer leuke onderbreking.

maandag 22 april 2019 door R.L.Mooie stukken; echter heel slechte verouderde aanduidingen. Beter aangeven met fietsknooppunten ....

donderdag 18 april 2019 door hilde waldack heel mooie route, in Deinze klopt de route niet. aan de kerk is de route niet meer aangeduid. bij het zoeken werden we langs de Leie gestuurd, wat blijkbaar niet de bedoeling is, volgens de route op internet.

zondag 15 juli 2018 door Jan PriemPrachtige route met zeer veel afwisseling, veel langs het water, mooie gebouwen, pittoreske dorpjes. Het veer werkte ook niet, gewoon de Leie enkele kilometers verder gevolgd, aan de brug de oversteek gemaakt en zo terug naar Afsnee.

zaterdag 19 mei 2018 door M.V.Heel erg afwisselende lieflijke route!

donderdag 28 december 2017 door W.S.Mooie rit! Enkel rit een beetje dienen in te korten wegens geen veer aan Afsnee. Maar veel leuke wegen!

zondag 18 juni 2017 door L.M.De verwachting is groot dat als je deze route neemt iets van de Leie ziet. Dat valt echter sterk tegen tgv van de private oevers. Een paar mooie plekken, voor de rest vooral een villa-streek route.

donderdag 25 augustus 2016 door E.N.Mooie omgeving maar je kan er maar weinig van genieten door de vele auto's langs de route. Echt geen aanrader!

dinsdag 19 juli 2016 door E.D.Gisteren nog iets belangrijks vergeten te melden.
Tenzij het aan mijn GPS-toestel ligt ondervond ik heel wat problemen m.b.t. de te volgen route die via de GPS soms heel tegenstrijdige richtingen aangaf t.o.v. de bewegwijzering.
De bewegwijzering is trouwens correct aangegeven al is men wel wat zuinig omgesprongen met de bordjes. Er wordt bij deze route van uit gegaan dat als er geen bordje staat men gewoon rechtdoor moet rijden. Dat is soms verwarrend en schept onzekerheid omdat ge als fietser dan denkt een bordje niet gezien te hebben.

maandag 18 juli 2016 door E.D.Deze route vandaag 18/07/2016 samen met mijn vrouw gereden, bij schitterend weer. Meer dan de helft sterren kunnen wij deze route niet geven.
Veel te veel kassei- en grindwegen waarvan we op vele plaatsen blij mochten zijn dat de wegen er kurkdroog bij lagen.
Veel niet alleen slecht onderhouden maar op sommige momenten zelfs zeer verkeersonveilige fietspaden.
Een fietsroute kan ons inziens zonder nostalgie naar - en het bijhorende ongemak van - kasseien.
De staat van de fietspaden weerhielden er ons te vaak van te kunnen genieten van de omgeving omwille van de focus waar we onze fiets veilig moesten gidsen.

zaterdag 16 juli 2016 door J.G.een zeer prachte route veel degen oom te zien

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.