Loading...

Fietsen door het Haspengouwse terroir

52.9 km • Borgloon

officiële route

52.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Stationstraat 8, 3840 Borgloon

fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Limburg

beschrijving

Fiets doorheen het glooiend fruitlandschap van Haspengouw naar indrukwekkende panorama’s, vierkantshoeves, rustige kerkdorpen en prachtige kastelen. Een bloesempracht in de lente, maar mogelijks nog kleurrijker in de late zomer. De laatste kersen en aardbeien worden geplukt, de appels hangen te blozen in de plantage en de peren genieten nog languit van de zon om straks lekker zoet geplukt te worden. Op de zuidelijke flanken duiken steeds meer druivenstokken op. De Haspengouwse terroir zorgt voor enkele topwijnen, het proeven waard op een zonnig terrasje. Het rijke verleden liet hier indrukwekkende sporen na, cultureel, industrieel en religieus erfgoed ligt voor het oprapen, met daartussen verschillende kunstwerken in de open ruimte. Misschien wel dé meest Instagrammable fietsroute van Limburg! De kleurrijke heuvels, het rijpende fruit, de frisse wijntjes en de sappige accenten van de locals die je erover vertellen verwennen alle zintuigen!

te volgen knooppunten


0 km

4.8 km

5.4 km

8 km

10 km

13.2 km

14.1 km

17.3 km

19.8 km

20.8 km

23.2 km

25.9 km

28.3 km

31.2 km

36.4 km

38.3 km

42 km

42.5 km

42.5 km

47.8 km

48.7 km

51.7 km

53 km
Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.