Loading...

Langs de sporen naar Hof ter Linden

31.3 km • Edegem

officiële route

31.3 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Vestinglaan (Fort 5), 2650 Edegem

fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Provincie Antwerpen

beschrijving

In de vallei van de Babbelkroonbeek ontdek je een halfopen landschap met prachtige vergezichten. Het provinciaal overstromingsgebied Babbelse Plassen beschermt Lint tegen wateroverlast. Neem plaats op één van de picknickbanken en geniet van de natuur. Twee boskapelletjes vertellen de geschiedenis van deze mooie plek. Vervolg je route langs de oude spoorlijn 27B die Mechelen en Antwerpen-Zuid verbond. Na de afbraak van de spoorlijn in 1970, bleef er een groene corridor achter. Deze vormt de verplaatsingsroute voor planten en dieren doorheen de Zuidrand. In het centrum van Kontich fiets je dwars door het langgerekt park dat de Oude Spoorwegberm er vormt. Leef je uit in speelbos Dikke Bertha in Fort 5 of fiets door de majesteuze dreef van het kasteeldomein Hof ter Linden. Op het domein vind je een brasserie en een gastronomisch restaurant. Van juni tot september kan je er smullen van heerlijke bessen in de pluktuin.

te volgen knooppunten


0 km

3.5 km

5.3 km

7.4 km

11.7 km

14.8 km

16.3 km

17.1 km

19.2 km

21.3 km

22.9 km

23.6 km

25.9 km

28.9 km

30.3 km

31.1 km
Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.