Loading...

Schiptrekkers fietsroute

44.4 km • Denderleeuw

officiële route

44.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Dorpsplein 1, 9470 Denderleeuw

fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© vlaanderen-fietsland.be - Eddy Theys (Auteur)

beschrijving

Deze bewegwijzerde fietsroute laat ons kennis maken met de landelijke pracht van Denderleeuw en omgeving, voert ons langsheen de kronkelende Dender en toont ons de diversiteit van een aantal dorpskernen Denderleeuw is door zijn verkeersgunstige ligging hoofdzakelijk gekend als een pendelgemeente en laat niet vermoeden dat ze nog zo'n uitgesproken groen karakter kent. De Wellemeersen behoren tot een van de ecologisch meest waardevolle natuurgebieden, terwijl de deelgemeenten Welle en Iddergem nog gekenmerkt worden door grote, open landbouwkouters. De routebenaming verwijst naar de vele inwoners die de kost verdienden met het voorttrekken van boten langs de Dender en werden schiptrekkers genoemd, de bijnaam van de Denderleeuwenaars.

te volgen knooppunten


0 km

3.5 km

4 km

4.1 km

4.2 km

8.1 km

15 km

17.3 km

20.7 km

22 km

25.1 km

27.1 km

29.2 km

36.8 km

37.2 km

38.2 km

43.2 km

44.1 km

44.3 km
Deze route heeft 7 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 24 juli 2022 door Willy VerbinnenMooie route. Bordjes zijn niet overal goed zichtbaar. Deze route kan perfect vervangen worden door de knooppunten bordjes. Wij hebben onze tocht uitgebreid tot 70 km via de knooppunten.

donderdag 13 mei 2021 door A.L.Mooie route.

vrijdag 11 mei 2018 door Hernie MarkIk ga morgen de route eens doen

vrijdag 10 november 2017 door R.V.Afwisselend parcours met enkele mooie vergezichten. Bewegwijzering ontbreekt op sommige plaatsen o.a. op denderpad tussen Denderleeuw en Liedekerke aan spoorwegbrug. Verder echt genoten van dit traject!

donderdag 7 september 2017 door P.S.Toffe route maar beetje veel over iets TE drukke wegen. Afwisseling in landschap & moeilijkheidsgraad (ietwat hellingen). Zelf heb ik géén problemen ondervonden met de bewegwijzering, misschien een update gekregen !?

maandag 28 augustus 2017 door S.D.Hele mooie route! Bewegwijzering in Wellemeersen foutief/onduidelijk

zaterdag 24 september 2016 door K.R.schitterenden route. doch de bewegwijzering is niet meer accuraat en dient geüpdatet.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.