Loading...

Scheldevallei fietsroute 2

31.7 km • Gavere

Icoon officiële route officiële route

2.0080 8 4.2/5

31.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Markt, 9890 Gavere

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© vlaanderen-fietsland.be

Icoon beschrijving route beschrijving

Deel 2 van de tocht door de Scheldevallei, van Gavere tot Oudenaarde in de groene vallei naar het bronnendorp Dikkelvenne. Fiets langs de Kaaihoeve en de middeleeuwse site van Ename naar Oudenaarde. Ontdek talrijke oude Schelde-armen groeiden uit tot waardevolle natuurgebieden.

De Scheldevallei fietsroute 2 wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Deze route heeft 8 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 20 september 2021 door M.V.Gestart in Zingem, route vlakbij mijn woonst. Gavere richting Oudenaarde vond ik de max. Heel rustig, veel groen, meersen ... Terugweg is het eerste stuk minder aangenaam. Opletten in Oudenaarde terug richting Gavere ... helemaal in het begin kom je in een grote bouwwerf terecht. Beetje omrijden dus. Ter hoogte van Zingem weer leuke route.

woensdag 25 augustus 2021 door P.B.Zeer mooie route door groene landschappen en langs de Schelde. Onverharde stukken zijn goed berijdbaar. Uitkijken tussen km 6 en 7. Je moet NIET over de grote brug. Schoolstraat gewoon dwarsen en het kleine baantje aan de overkant inrijden. Een beetje verder moet je over het houten fiets- en voetgangersbrugje. !!! Dendermonde markt; snel verkeer !!

maandag 23 augustus 2021 door I.D.heel mooie afwisselend en zeer autoluwe fietsrit, eetgelegenheden in oudenaarde en gavere, een bistro rond dikkelvenne, verder niks maar het is ook maar een korte rit

zondag 21 juli 2019 door P.D.Prachtige recreatieve fietsroute door natuurgebieden zelfs om met vrouw en kinderen te fietsen. Niet moeilijk en afwisselend, verhard en onverharde maar goed berijdbare paden. Aangename route om op verschillende tijstippen v/h jaar te doen. Ik en vrouw hebben ervan genoten.

zondag 6 mei 2018 door F.S.mooie rustige route, maar waar het wel even opletten geblazen is na 6.26 km. (Schoolstraat)
Je hebt door een ontbrekend bordje, of gebrekkige aanduiding de neiging om over de brug te rijden. Je kan dus best meteen over steken en het juiste baantje volgen.
Na 6.7 km ontbreekt dan weer het bordje waar je het beekje via een klein brugje dient over te steken.
Verder is deze route wel een aanrader....

zondag 14 augustus 2016 door W.V.Mooie fietsroute langs rustige wegen.
Een aanrader !

dinsdag 26 juli 2016 door E.D.Prachtige route mooie natuur zelfs met kinderen goed te doen !!r

dinsdag 5 juli 2016 door M.V.prachtige maar lastige route

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.