Loading...

Watermolen fietsroute

39.9 km • Zwalm

officiële route

39.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Rekegemstraat 28, 9630 Zwalm

fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© vlaanderen-fietsland.be - Pascal Accoe (Auteur)

beschrijving

Deze bewegwijzerde fietsroute voert ons langs de merkwaardigste hoekjes die de Zwalmstreek rijk is en dan denken we vooral aan de typische watermolens, landelijke dorpjes en het zacht golvend landschap met zijn eeuwenoude hoeven. Het vertekpunt van de route bevindt zich aan de Zwalmmolen in Munkzwalm. De streek wordt gekenmerkt door de Zwalmbeek, destijds de energiebron voor vele watermolens zoals de Bostmolen, Zwalmmolen, Ijzerkotmolen en Ter Biestmolen.

De Watermolen fietsroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Deze route heeft 12 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 8 juli 2021 door Y.P.hoe zien de bordjes eruit ? zou geen fietsknooppunten route zijn , is er een gpx bestand ergens te downloaden ? is de uitpijling nog ok ?

dinsdag 1 juni 2021 door E.D.De route zelf is een heel mooie ! Maar op deze ca. 44 km is er geen enkel rustpunt waar je een drankje kunt bestellen. Er is zelfs geen enkele "bank" onderweg ( en hier bedoel ik niet diegene waar je geld kunt afhalen ..). De weinige cafés die er nog zijn waren ALLEMAAL gesloten op dinsdag. De andere liggen er meestal verloederd bij ...

woensdag 1 mei 2019 door Martin W.Op 1 mei 2019 de route met partner gefietst. Een prachtige route met een paar kuitenbijtertjes. Fiets met voldoende versnellingen (of e-bike) is een must. De bewegwijzering is OK, maar niet altijd even logisch geplaatst of door begroeiing moeilijk vindbaar. Bij twijfelachtige situaties is extra bord in de rijrichting geen overbodige luxe.
Op de route zijn weinig bankjes of picknicktafels. Bedenk ook dat je winkels of supermarkten niet zult tegenkomen. Wat dat betreft maken de dorpjes een verlaten indruk. Een cafeetje met terras is geen probleem. Gelukkig word je voldoende getrakteerd op mooie panorama's. Camera bij de hand dus en regelmatig stoppen!

maandag 2 oktober 2017 door T.L.de GPX bestand, werkt blijkbaar niet ?

maandag 21 augustus 2017 door B.W.Hi Idereen, heeft iemand deze route in knooppunten? Alvast bedankt, Benny

dinsdag 23 mei 2017 door E.P.Het is een fietsroute voor toch een beetje ervaren fietsers ! bergop- bergaf prachtige landschappen en watermolens, en niet te vergeten hapjes en drankjes zijn er genoeg op deze fietsroute door landelijke dorpjes en voorbij historische hoeves.
( Onderweg stoppen voor de streekbieren en plaatselijke specialiteiten.
Een aanrader ik ga deze route zeker nog eens overdoen maar omgekeerd.Bewegwijzering kan beter geluk dat ik de GPS op mijn fiets hebt.
Op voorhand Downloaden als GPX is een aanrader.
Emiel Peeters Baleunisstraat 2/6 9200 Sint Gillis Bij Dendermonde

vrijdag 27 januari 2017 door L.B.Heel toffe fietstocht gedaan. Het kan inderdaad wel eens zoeken worden op bepaalde punten maar de prachtige natuur maarkt alles goed en honger of dorst zal je zeker niet lijden.

dinsdag 1 november 2016 door D.W.Prachtige en gevarieerde route, mooi landschap en leuke stopplaatsen (zowel voor eten als voor drinken). Voor getrainde fietsers en voor mensen met een e-bike ;-)
Wel een geluk dat ik het GPX bestand had opgeladen in de GPS want ik moest nu en dan eens zoeken naar de bordjes.

maandag 17 oktober 2016 door C.D.Prachtige streek, mooie fietsroute.
De route is vrij goed aangegeven, slechts op één punt hebben we even getwijfeld.
Het is volop genieten maar voor fietsers die een beetje getraind zijn!

maandag 8 augustus 2016 door A.D.fietsroute watermolen route , mooie route wel soms de bewegwijzering iets verwarend .

maandag 25 juli 2016 door M. .Rond Sint Maria Latem ontbreken er bordjes.
Heel mooie fietsroute.

maandag 11 juli 2016 door W.V.Mooie fietsroute langsheen rustige wegen waar je volop kan genieten van het fantastische uitzicht.

Welke POI wil je tonen op de kaart?