Loading...

Pater fietsroute

43.5 km • Lierde

Icoon officiële route officiële route

1.6540 4 3.9/5

43.5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Nieuwstraat 19, 9570 Lierde

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© vlaanderen-fietsland.be

Icoon beschrijving route beschrijving

Een route in en rond buurgemeenten Lierde en Herzele. De paters naar wie de route verwijst, woonden in de imposante kartuizerpriorij van Sint-Martens-Lierde. De heilige Livinus wordt er blijvend herdacht met het streekbier Pater Lieven. Maak een rustige tocht door een uitgesproken plattelandsgebied met een boeiende geschiedenis.

De Pater fietsroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

vrijdag 10 april 2020 door Ben StandaertPrachtige, pittige fietsroute! Goed aangeduid, enkel jammer van een korte onverharde strook naar het einde toe in Herzele. Niet ideaal voor de racefiets.

zaterdag 14 maart 2020 door Peter VandecasteeleEen zeer pittige maar prachtroute!! Alles goe aangeduid!

donderdag 25 april 2019 door Herman Van DammeEen heel mooi, maar pittige route die je al fietsend de schoonheid van de streek rond Herzele en Lierde laat ontdekken.

dinsdag 13 juni 2017 door W.V.opgelet : er zijn grondwerken bezig op het fietspad van Herzele naar Sint-Lievens-Esse over een afstand van 1 km, zeer vervelende situatie. best is om van Herzele direct naar Sint-Lievens-Esse te fietsen en daar aan te pikken op de route ter hoogte van de brouwerij. Ook nog een zeer vervelend onverhard gedeelte Ter Goten in Herzele.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.