Loading...

Ronde van Vlaanderen fietsroute blauwe lus

80.4 km • Oudenaarde

Icoon officiële route officiële route

1.2440 12 3.7/5

80.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Markt 43, 9700 Oudenaarde

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© vlaanderen-fietsland.be

Icoon beschrijving route beschrijving

Beleef je eigen Ronde in het decor van Vlaanderens Mooiste. 3 lussen verbinden de belangrijkste hellingen en kasseistroken uit de Rondefinale. Volg de speciale borden en proef van het betere klimwerk. De blauwe lus bevat stevige hellingen als de Oude Kwaremont, de Koppenberg en de Taaienberg.

De Ronde van Vlaanderen fietsroute blauwe lus wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Deze route heeft 12 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 11 mei 2020 door W.M.Zeer mooie route met enkele pittige kuitenbijters.
Ook paar ferme kasseistroken
Aanrader voor de vlaamse ardennen.
Gpx wijkt af van de route.
Alle blauwe borden staan mooi aangegeven.
Enkel regio ruien moet ge linksaf wel naast de brug rechts blijven langs de schelde.
Kom zeker nog terug 👍

maandag 27 april 2020 door S.M.Zeer pittige maar mooie route, vertrekkend vanuit Oudenaarde jaagpad slechte staat en veel steentjes! Vanaf Kwaremont tot Kluisberg is de moeite, stuk van en tot Oudenaarde niet.
Gpx wijkt soms af van bordjes, geen ontbrekende bordjes tegengekomen (denk ik want ik heb ook via GPS gereden en daardoor soms minder op de bordjes gelet).
Herhaling vatbaar enkel stuk Oudenaarde niet.

zondag 27 oktober 2019 door T.V.Toffe rit, echter er ontbreken wel enkele bordjes en dit is blijkbaar al een tijdje Waarom duurd het toch altijd zo lang om dit in orde te brengen?
Wij gaan zeker de gele en rode nog is doen

zaterdag 28 september 2019 door J.J.Heel mooie pittige tocht, maar er ontbreken enkele bordjes. Bijgevolg enkele keren verloren gereden.

donderdag 8 augustus 2019 door S.D.Korte, maar mooie route die de meeste bekende en lastige hellingen uit de Ronde van Vlaanderen aandoet. De eerste 10km als 'aanloop' zijn absoluut noodzakelijk om het trio Oude Kwaremont - Paterberg - Koppenberg te bedwingen. Stuk Mariaborrestraat - Steenbeekdries - Stationsberg is leuk om doen en volledig over kasseien.

woensdag 7 augustus 2019 door M.M.Bewegwijzering moet dringend nagekeken worden!
Zonder kaart of GPS rijdt je verloren als je de streek niet kent.

maandag 15 juli 2019 door R.C.Mooie route, Koppenberg de zwaarste helling, ook de Mont de L'Enclus. Weg goed gevonden maar toch enkele keren de kaart gebruikt, soms ontbreekt bordje.
De aanhef langs de Schelde ligt inderdaad nog slecht, steentjes.

vrijdag 10 mei 2019 door L.V.Mooie lastige rit !De eerste km. liggen inderdaad slecht;vol steentjes .
De bepijling was volgens mij toch niet in orde ;enkele pijlen niet gevonden . Deze rit rijd je best met de kaart erbij !!

woensdag 6 maart 2019 door K.M.Mooie route. Goed aangegeven. Nergens fout gereden. Enkel pittige beklimmingen. Zeer mooie streek. Lekker rustig fietsen.

donderdag 10 mei 2018 door J.M.Bewegwijzering is perfect, soms iets moeilijker te vinden. Vooral rond Kluisbergen (naast brug rijden en er niet over).

zondag 14 augustus 2016 door R.V.Mooie maar zware rit enkel de wegbedekking langs de schelde laat soms veel te wensen over. Een puntje die best zo vlug mogelijk moet opgelost worden is het ontbreken van een wegwijzertje in Mont-de-l'Enclus als je daar uit de Rue des Marais komt staat er een bordje naar rechts afslaan maar dan hangt er nergens een bordje dat je links af moet de Rue Couture d'Orroir in. Maar voor de rest een mooie dag gehad.

zondag 22 mei 2016 door D.V.Spijtig dat vernoemde hellingen niet met een waypoint op de kaart (of hoogteprofiel) zijn aangeduid, zodat je weet waar/wanneer welke helling op het parcours ligt...

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.