Loading...

Tabaksroute

50.2 km • Wervik

officiële route

50.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

De Briekmolen, Koestraat 63, 8940 Wervik

bewegwijzering

De route is bewegwijzerd met bordjes (geen knooppunten maar eigen bewegwijzering).

5m 5m 5m 5m
© vlaanderen-fietsland.be - Eddy Theys (Auteur)

beschrijving

Je verkent de tabaksstreek rond Wervik en Zonnebeke. Het gebied vormt de scheidingslijn tussen het IJzer- en het Leiebekken. Talrijke heuvelkammen zijn er evenveel voorboden van de West-Vlaamse Bergen. In dit land van grenzen (lands- taal- en provinciegrens) zijn pijp en tabak troef. Je komt tevens voorbij het provinciedomein De Palingbeek, domeinbos Den Doel en de Ieperse OCMW-bossen.

Met dank aan Westtoer.

Deze route heeft 6 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 24 oktober 2020 door X.C.prachtige fietsroute, wij hebben deze fietstocht gemaakt op een nogal sombere en winderige dag in de herfst. Prachtige vergezichten, veel boerennijverheid dus zijn de straten niet altijd even proper, maar dat moet je erbij nemen in het najaar, er was een omleiding die wel heel goed aangeduid is maar met gevolg dat je uitkomt op 54 km ipv 45 km.

zaterdag 11 april 2020 door K.D.Een prachtige route! Echt genoten vd natuur alsof we op vakantie waren. Voor herhaling vatbaar. Het enige minpunt is dat de afstand toch wel meer dan 45 km is !!!!!

zaterdag 12 oktober 2019 door I.G.Mooie route. Houd rekening met een klein stukje onverhard in de eerste kilometers

donderdag 15 augustus 2019 door J.D.De fietsroute is niet meer aangepast aan de actuele situatie in die zin dat ze de N58 dwarst op een kruispunt waar de doorgang voor fietsers verboden is.

zaterdag 10 september 2016 door F.J.weer een zeer mooie route gefietst alleen jammer dat je in het beginnen van de route een onverhard baantje in moet waar het wel zeer goed uitkijken is waar je fiets maar daar eens voorbij is het genieten van de soms bij momenten van wat pittige baantjes maar wel te doen,ook heb ik waar genomen dat deze route geen 45km is maar wel 50km als je al de bewegwijzerde borden volgt maar voor wie dat geen probleem is,is deze route echt een aanrader

donderdag 4 augustus 2016 door L.D.Helaas is er nog maar weinig tabak te vinden in de streek. Dat neemt niet weg dat het een mooie, bij momenten pittige, route is door een landschap dat vroeger gekend en geroemd was voor de tabaksteelt. Een bezoek aan het Tabaksmuseum en de lokale herberg de Moriaen (vooraf of na de rit is zeker een aanrader). In de zomer zorgen de bossen van de Polygone en de Gasthuisbossen voor wat verkoeling. En onderweg zijn er mogelijkheden genoeg om de keel te smeren!