Loading...

Riante Polderroute

45.7 km • Knokke-Heist

Icoon officiële route officiële route

45.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Heldenplein 1, 8301 Knokke-Heist

Icoon webshop kaarten kopen fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© vlaanderen-fietsland.be

Icoon beschrijving route beschrijving

Je maakt kennis met de Zwinstreek en de zeepolders tussen Knokke-Heist en Damme. Het gebied vormt één van de gaafste polderlandschappen van Vlaanderen. Je fietst langs de Damse Vaart en over oude zeeweringsdijken. Langs pittoreske dorpjes met oude hoeven. Daarnaast kom je ook langs de kust met Duinbergen, Albertstrand en de beboste binnenduinen van het Zoute.

Met dank aan Westtoer.

Deze route heeft 13 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 19 juni 2022 door Bernard WielfaertMooie rustige route. De bordjes zijn inderdaad allemaal verdwenen. Heb via het GPX bestand de route met knooppunten vastgelegd. Maar één kleine afwijking bij overzetten, we passeerden langs Sluis, de riante ploderroute niet.

zondag 12 september 2021 door R.V.Dit is curieus, ik vind de bordjes van deze route niet meer, ze moeten zijn weggenomen....maar waarom in godsnaam ? Het was te gemakkelijk, het is een beetje overal aan de gang om die bordjes weg te nemen....en nu ? Hoe kan ik nog verder fietsen ?

dinsdag 10 augustus 2021 door A.S.mooie route maar ik kwam maar slecht bewegwijzerd, ik kwam maar 4 bordjes tegen (gelukkig had ik de gpx gedownload)

zondag 30 september 2018 door J.C.Mooie route, wij zijn gestart in Oostkerke, een paar bordjes niet meer goed leesbaar, jammer!

woensdag 8 augustus 2018 door David PolisGisteren heb ik de route gemaakt
Een heel mooie weg.Enkele ontbrekende bordjes ... vooraal tussen Koolkerkesteenweg en Ronselarestraat (na Damme) en aan de uitgang van Oostkerke.
We hebben veel meer bordjes nodig...
Maar te doen :-)

vrijdag 20 juli 2018 door R.S.Op enkele plaatsen kan de aanduiding van de bordjes iets beter. Enkele ontbrekende bordjes?
Ook komt de gps route (gpx bestand) niet helemaal overeen met de geplaatste bordjes. Volgens de bordjes moet je dan bijv. rechtdoor, terwijl de route op de gps zegt "rechtsaf". Enkele honderden meters verder komt het dan terug samen. gpx bestand best eens nakijken.
Verder wel een leuke route.

woensdag 11 juli 2018 door Theo Metten Mooie gevarieerde tocht door de polders en de verschillende dorpen/steden rond Damme, zeker een aanrader.
De bordjes zijn zo te zien recent vernieuwd, dus perfect te volgen.

donderdag 31 augustus 2017 door D.G.Prachtige fietsroute.
De bordjes zijn soms bijna niet meer leesbaar
(pijl praktisch niet meer te zien tenzij van heel dichtbij waarvoor dan moet van de fiets afgestapt worden). Dus heel dringend nodig
29- 8 2017. DRIJGENDE NAZICHT VAN DE BORDEN ER ZIJN NIET MEER TE ZIEN WAAR U MOET RIJDEN.

vrijdag 11 augustus 2017 door P.C.Prachtige fietsroute. De bordjes, zeker die in de zon, zijn soms bijna niet meer leesbaar (pijl praktisch niet meer te zien, tenzij van heel dichtbij waarvoor dan moet van de fiets afgestapt worden). Dus heel dringend nodig dat ze herschilderd worden.

donderdag 29 juni 2017 door M.K.mooie route, inderdaad aan de kust zijn alle bordjes spoorloos, in het binnenland is het beter... Alleen beetje zoeken: bij de werken in Westkapelle is er een omleiding ook voor fietsers.

maandag 5 juni 2017 door K.V.Mooie route. Bordjes zijn evenwel niet goed zichtbaar, pijltjes zijn bijna volledig weg.

zaterdag 7 mei 2016 door J.O.prachtige route, jammer dat de verwerven aanwijzingsbordjes soms moeilijk leesbaar zijn,!

donderdag 5 mei 2016 door P.H.heeeerlijk , ook voor beginners

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.