Loading...

Het oude land van Loon

37.1 km • Borgloon

officiële route

37.1 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

kp 154, Toerisme Borgloon, Stadhuis, Markt 1, 3840 Borgloon

fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© vlaanderen-fietsland.be - Luc Bauwens (Auteur)

beschrijving

Deze lus vergast je op kasteelhoeves, kasteeldomeinen, een kluiskapel en pittoreske gehuchtjes en kerkdorpjes. De Tjenneboom met zijn panorama en de oude Romeinse weg zorgen voor de kers op de taart.



Met dank aan Toerisme Limburg.


te volgen knooppunten


0 km

0.6 km

2.8 km

3.9 km

8.8 km

10.5 km

11.7 km

15.9 km

16.7 km

19.6 km

24.8 km

26.7 km

30.4 km

34.7 km

35.3 km

36.6 km

37 km

37 km
Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 3 maart 2021 door L.C.Deze route vandaag gedaan. Werkelijk een heel fijne rit in een prachtige omgeving zo dicht bij huis! Veel terrasjes gepasseerd, spijtig genoeg (owv corona) allemaal dicht... Deze gaan we binnen een paar maanden nog eens fietsen!

woensdag 5 augustus 2020 door R.S.Deze route gedaan op 3/8/2020 zeer mooie route met enkele klimmertjes rustig en genieten van deze route nadat we rond waren effe de moeite gedaan om even naar kerniel te rijden het klooster van kolen te bezoeken is maar ong 3km van start en aankomst plaats al bij al een super mooie rit die we eind sep zeker nog eens doen

zaterdag 11 juli 2020 door G.K.In een regel: schitterende route! ( De mooiste tot hiertoe.)

zaterdag 10 juni 2017 door G.T.Ons Belgenlandje heeft ook zijn mooie plekjes waaronder dit Haspengouw. Deze fietslus moet daar ook niet voor onder doen. Mooie vergezichten, dan weer pittoresk dorpje. Af en toe enkele kuitenbijtertjes bij, zeker met een 'gewone' fiets. Maar de uitdaging meer dan waard.

maandag 9 mei 2016 door D.H.Een mooie fietstocht doorheen een mooi stukje Haspengouw met, voor ons althans, enkele moeilijke klimmers.
Wegens tijdsgebrek (de nodige terrasjes)hebben wij het laatste stuk niet kunnen doen en zijn van knooppunt 161 doorgestoken naar knooppunt 154.
Een dikke proficiat aan Toerisme Limburg voor de duidelijke wegaanwijzing !

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.