Loading...

Keizer Karelroute

49 km • Westerlo

Icoon officiële route officiële route

8130 11 2.7/5

49 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Dorpsplein 1, 2250 Olen

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Keizer Karelroute Sfeerbeeld 2 van route Keizer Karelroute Sfeerbeeld 3 van route Keizer Karelroute Sfeerbeeld 4 van route Keizer Karelroute Sfeerbeeld 5 van route Keizer Karelroute
© vlaanderen-fietsland.be - Karel Geets (Auteur)

Icoon beschrijving route beschrijving

De Keizer Karelroute loodst je door de drie parochies van Olen en enkele buurgemeenten Olen en Keizer Karel zijn onafscheidelijk. Daarvoor zorgde de legende van de pot van Olen. Een Olense herbergierster presenteerde de keizer achtereenvolgens een kroes bier met een, twee en drie oren. De driepottenfontein op het Markplein van Olen illustreert dit onsterfelijke verhaal. Indien je het basistraject te lang vindt heb je de mogelijkheid om de noordelijke lus van 34 km of de zuidelijke lus van 25 km te fietsen. Na je trip kun je, net als Keizer Karel vijf eeuwen geleden, een streekbiertje proeven in een van de sfeervolle café's.​​

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 65
0 km
Afbeelding knooppunt 68
2.5 km
Afbeelding knooppunt 70
3.7 km
Afbeelding knooppunt 81
5.6 km
Afbeelding knooppunt 83
7.3 km
Afbeelding knooppunt 80
11.6 km
Afbeelding knooppunt 67
16.6 km
Afbeelding knooppunt 66
18.6 km
Afbeelding knooppunt 43
20.5 km
Afbeelding knooppunt 60
23.3 km
Afbeelding knooppunt 12
23.6 km
Afbeelding knooppunt 12
23.6 km
Afbeelding knooppunt 12
23.7 km
Afbeelding knooppunt 13
31.7 km
Afbeelding knooppunt 13
32 km
Afbeelding knooppunt 63
41.1 km
Afbeelding knooppunt 64
42.4 km
Afbeelding knooppunt 61
45.4 km
Afbeelding knooppunt 62
45.6 km
Afbeelding knooppunt 65
49 km
Deze route heeft 11 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 11 augustus 2021 door Lieve Willemshalokes, echt genoten van deze route mooie rustige afwisselende wegen . Langs kp 66 kan je rustig je boterhammen eten in een cafetje. Op het einde nog een lekker ijsje van de boerderij . top rit zelfs makkelijk met een gewone fiets . Doen mannen !!!!!! daaaag

woensdag 17 juli 2019 door jos luytenwij wilden vandaag de Keizer Karel route r'ijden..3jaar geleden nog gedaan en we vonden dat een hèèle mooie route ..we wilden in Tongerlo (kortste bij voor ons)aan de abdij vertrekken ..maar helaas geen plaatjes meer te bespeuren..dan hebben we van een plak die daar stond de'helden en heiligen' route gereden en dat is ook een aanrader ..hèèl mooie route ..ik vond het wel spijtig

maandag 1 april 2019 door L.S.Mooie route langs rustige wegen.

zaterdag 14 juli 2018 door Vlaanderen FietslandDeze route is terug actueel sinds juli 2018. In heel Vlaanderen worden themaroutes meer en meer geënt op het fietsnetwerk. De bewegwijzering van deze route via knooppunten is weer in orde sinds juli 2018.

maandag 4 juni 2018 door L.V.ECHTE SCHANDE 80 KM MET AUTO GEREDEN NAAR STARTPUNT DAAR AANGEKOMEN GEEN BORDJES TE VINDEN VAN KEIZER KARELROUTE WAAROM STAAT DAT NERGENS VERMELD MOOIE REKLAME VOOR OLEN

dinsdag 8 mei 2018 door L.P.de route heeft geen bewegwijzering van keizer karel .
zijn in olen gaan informeren na 20 km zoeken achter de zeshoekige bordjes en in olen kregen we van een vriendelijke cafébazin een folder met de keizer karel route in : te volgen via knoopppunten !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
onze teller stond dus op bijna 80 km! ipv 55km
dank u internet voor de FOUTE weergave en het is niet alleen jullie site hoor.
hopelijk passen jullie dit gegeven aan zodat de mensen een gezellige stressvrije fietstocht kunnen ondernemen;

maandag 25 september 2017 door K.G.Als je de route in wijzerzin volgt zijn er geen problemen met de wegwijzers. Alleen in Westerlo hebben we wat moeten zoeken. Zoals de gpx aangeeft is de route iets meer dan 55 km. Mooie route.

maandag 14 augustus 2017 door C.D.zeer slecht bewegwijzerd
!

woensdag 17 mei 2017 door C.M.Vandaag gedaan maar kilometerteller stond op 60 km.

dinsdag 27 december 2016 door B.R.Dit is een mooie route in een fietsvriendelijke streek. Je komt niet zo veel grote wegen tegen (wel even opletten in Olen centrum). Wat wel zo is, is dat je veel onverharde wegen over moet. Een platte band is zeker niet uitgesloten. Voor echte wielerfanaten is deze wellicht veel te vlak, maar dit kan ook moeilijk anders in een vlakke streek als de Kempen.

vrijdag 29 juli 2016 door G.V.Als je, zoals ik vorige week, deze route wil afleggen met een koersfiets, dan sta je toch voor onaangename verrassingen: je krijgt ook zo'n vijf kilometer niet-verharde wegen onder de wielen, onder andere door het park De Beeltjens in Westerlo. Allemaal best mooi en ook voor de rest biedt het parcours veel rustige fietswegen en veel afwisseling. Kortom, wel een aanrader voor een stevige fietstocht met een stadsfiets, maar niet met een koersfiets.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.