Loading...

Trappistenroute

40.1 km • Malle

Icoon officiële route officiële route

5.7190 7 3.8/5

40.1 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Café Trappisten, Antwerpsesteenweg 487, 2390 Malle

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Trappistenroute Sfeerbeeld 2 van route Trappistenroute Sfeerbeeld 3 van route Trappistenroute Sfeerbeeld 4 van route Trappistenroute
© Toerisme Provincie Antwerpen

Icoon beschrijving route beschrijving

In de provincie Antwerpen doe je meer dan bier proeven, bier wordt er een belevenis. Via de Trappistenroute fiets je van de Trappistenabdij van Westmalle naar het trappistenklooster van Brecht.Starten doe je best vanaf Café Trappisten aan de Antwerpsesteenweg 487, te Westmalle, Blikvangers zij de Trappistenabdij van Westmalle, waar nog steeds monniken bidden, studeren en werken, daarom zijn de abdij en de brouwerij niet te bezoeken. Dan is er de Neo-romaanse abdij van Brecht, die midden in de Brechtse Heide ligt en het Domein de Renesse Oostmalle waar je kan genieten van 60 ha groen. Wanneer je een bijzonder kunstwerk wil bekijken mag je zeker niet voorbijgaan aan het Lindepaviljoen van Zoersel en als afsluiter kan je proeven van een dubbel of trippel. Dit levend bier dat nog echt binnen de abdijmuren is gebrouwen en bestaat uit grondwater van Malle, mout, gist, hop en kandijsuiker is absoluut de moeite waard.​​​

Alternatieve versies

26.9 km

Trappistenroute (verkorte zuidelijke lus)

Bekijk route
Deze route heeft 7 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 5 september 2023 door R.E.Met grote verwachtingen aan deze route begonnen. Doch min of meer teleurgesteld. Vlaanderen bezit veel mooiere routes!

dinsdag 18 juli 2023 door D.G.Van uit Limburg niet de moeite om naar Antwerpen (malle) te rijden .Limburg heeft dan echt mooie fietsroutes!!

zaterdag 3 juni 2023 door J.V.Aanrader, veel groen, bomen, water, velden. Eten en drinken gelegenheden genoeg . Hou rekening met de vele onverharde stukken weg die trouwens goed te rijden zijn (bij droog weer).

zondag 12 december 2021 door Werner Van steenvoortZeer mooie , afwisselende route . Groot deel onverhard . Wel meerdere plekken om iets te drinken ( als ze open zijn tenminste :-) ) Enigste minpuntje : op verscheidene punten is de bewegwijzering heel onduidelijk , of zelfs ontbrekend .

zaterdag 4 september 2021 door R.G.Heel leuke route, veel in het groen en tussen de bomen. En iets om te gaan drinken aan het begin en ergens in het midden van de route. Wel rekening houden met de vele onverharde stukken weg.

zaterdag 5 september 2020 door G.K.Aanrader. Van alles wat: bos-veld-water, goed bewegwijzerd. Wat onverharde wegen die heel goed onderhouden en te rijden zijn. Maak zeker een tussenstop op het kasteel De Renesse voor een hapje en een drankje.

maandag 1 augustus 2016 door J.H.een echte aanrader

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.