Loading...

Op de fiets met helden en heiligen

48.9 km • Westerlo

officiële route

48.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

knooppunt 81 - Abdij van Tongerlo, Geneinde 1, 2260 Westerlo

fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© vlaanderen-fietsland.be - Karel Geets (Auteur)

beschrijving

Een herkenningsteken in het landschap. De aanduiding van een oeroude symbolische plek. Een idyllisch rustpunt tijdens een dagtrip. Een cultuurhistorisch pareltje. Of een vredige plaats van bezinning. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om van bijzonder religieus erfgoed te genieten. De woorden ingeving en bezinning kan je tegenwoordig immers op zoveel andere manieren invullen en elke manier is goed. Tijdens de fietsroute leiden zeven heiligen en volkse figuren je rond Westerlo, Herselt, Laakdal, Meerhout en Geel. Op je tocht ontdek je een heleboel pareltjes. De ene ontdekking groots en bekend - denk maar aan de kastelen van de familie de Merode of de indrukwekkende abdijen van Tongerlo en Averbode - de andere klein en eenvoudig, maar daarom zeker niet minder mooi. Tussendoor lassen we enkele mijmermomenten in: een paar grote en kleinere levensvragen om even bij stil te staan tijdens het fietsen. Stuk voor stuk prima ingrediënten voor een fietstocht met ruimte voor onthaasting en rust.

te volgen knooppunten


0 km

1.7 km

1.8 km

3 km

6.6 km

10 km

12.5 km

16.7 km

18.5 km

19.1 km

20.6 km

22.1 km

25 km

27.9 km

28.9 km

32.7 km

34.5 km

35.8 km

38.2 km

39.1 km

39.8 km

41.1 km

43.5 km

45.3 km

48.9 km
Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 22 september 2019 door paul bodsonmooie route met enkele minpunten:
1. wegens vernieuwing van de brug aan KP 49 is KP 40 niet bereikbaar: volg de aanduiding 'fietsers jaagpad' tot je (eindelijk) nieuwe bordjes tegenkomt met 'omleiding KP 40'. Probeer vooral NIET over de werkzaamheden over de brug te rijden...
2. KP 65 naar 66 via KP 67voegt niet veel moois aan de route toe. Aan KP 65 staat dan ook een dubbele aanduiding: naar 67 of naar 66. Beter ineens naar 66!
3. Sommige bordjes staan een beetje verscholen achter het groen: geeft wat verwarring, maar een beetje zoeken maakt het wat avontuurlijk!

Toch een mooie namiddag gehad!

woensdag 17 juli 2019 door jos luytenvandaag gereden en 2jaar geleden ook ,,hèèle mooie route,,wel een paar onverharde wegen (slecht voor de banden) maar voor de rest een aanrader!!

maandag 3 juni 2019 door Herman Van WoenselMooie route door oude Vlaamse landschappen zoals ik ze vroeger gekend heb met veel goede kiezelweggetjes. Weinig info over de helden...het graf van J.B. Caeymaex (Boerenkrijg) aan de kerk in Veerle mocht eigenlijk niet ontbreken op deze route. De abdijen , molens en kastelen zijn schitterend.
Op de website van de provincie bestaat deze route echter niet meer.....

dinsdag 31 juli 2018 door Dirk VerschorenDeze route is momenteel geen aanrader. Er zijn enkele omleidingen naar bepaalde knooppunten en die leiden langs en naar drukke wegen. Ook de bewegwijzering laat op bepaalde plaatsen te wensen over en is onduidelijk;

maandag 5 september 2016 door M.H.De abdij van Averbode kom je niet tegen in deze route. Voor de rest, zeer mooi!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.