Loading...

Diamantroute

51 km • Nijlen

Icoon officiële route officiële route

1.7870 2 2.2/5

51 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Spoorweglei 42, 2560 Nijlen

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Diamantroute Sfeerbeeld 2 van route Diamantroute Sfeerbeeld 3 van route Diamantroute Sfeerbeeld 4 van route Diamantroute Sfeerbeeld 5 van route Diamantroute Sfeerbeeld 6 van route Diamantroute Sfeerbeeld 7 van route Diamantroute
© Toerisme Provincie Antwerpen

Icoon beschrijving route beschrijving

In 1885 werd de eerste slijperij opgericht in Nijlen. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde zich in de Kempen een heuse industrie. De diamant bracht welvaart in de streek. In de loop van de jaren 60 en vooral 70 en 80 keerde het tij. De verhuis van de productie naar lageloonlanden, de technologische vernieuwingen en de verhoogde overheidscontrole in eigen land betekenden het einde van de plattelandsnijverheid. Wil je meer te weten komen over het diamantverleden in de Kempen? Stop dan onderweg aan de infobordjes met QR-code en luister aan de audiopaal naar getuigenissen uit het verleden.

Alternatieve versies

28.9 km

Diamantroute (verkorte lus rond Nijlen)

Bekijk route
44.3 km

Diamantroute (verkorte lus zonder Lier)

Bekijk route
Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

vrijdag 29 april 2022 door Marc CaldersMooie fietsroute, inderdaad klokwijs te volgen. Gedeelte langs de Kleine Nete is opgebroken en onberijdbaar. Jammer dat niemand de moeite heeft gedaan dit op voorhand aan te duiden. Ook wat onduidelijkheid wanneer er plotseling een verkorte route opduikt.

zaterdag 23 april 2022 door Peter De herdtDe route, zoals uitgetekend op website van Vlaanderen Fietsland, loopt in omgekeerde richting !!! en is eveneens met bordjes netjes aangeduid maar dan in WIJZERSZIN !!!!! Ik ben "fietspeter" voor de provincie Antwerpen en controleer regelmatig deze Diamantroute. Nu stel ik vast dat de rijrichting dus verkeerd weergegeven wordt op deze site.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.