Loading...

Architectuurroute

27.7 km • Antwerpen

Icoon officiële route officiële route

9290 1 2.5/5

27.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Grote Markt 13, 2018 Antwerpen

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Architectuurroute Sfeerbeeld 2 van route Architectuurroute
© Visit Antwerpen

Icoon beschrijving route beschrijving

Antwerpen, fietsen en architectuur vormen een geweldige combinatie.

Uit elke eeuw, periode of stijl vind je er wel een fraai voorbeeld. De bewegwijzerde Architectuurroute neemt je mee voor een tocht langs wereldberoemde klassiekers, verborgen parels en verrassende stadsontwikkeling. Vergeet zeker je fototoestel niet.

Het Steen, het MAS, het wereldbekende Centraal Station en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het zijn de klassiekers die de stad haar gezicht geven. Toonbeelden van de gotiek, de renaissance, het modernisme en hedendaagse architectuur.

Maar ken je ook het Kerkschip in het Houtdok? Het Duitse tankschip uit de Tweede Wereldoorlog is nu een parochiekerk. Zie je het helikopterplatform op het geboortehuis van de kunstenaar Panamarenko? En wist je dat de enige woning in België van Le Corbusier in Antwerpen te vinden is? En dan heb je nog de belle epoquewijk van Zurenborg en het modernisme van Deurne. Allemaal vaak ongekende pareltjes waar je naar kan blijven kijken.

Alternatieve versies

16.1 km

Architectuurroute (verkorte lus)

Bekijk route
Deze route heeft 1 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 22 september 2021 door N.B.Auto geparkeerd aan fort liefkenshoek, met de waterbus + fiets naar het steenplein . Zeer mooie leerrijke manier om Antwerpen en omgeving te leren kennen. Veel mooie gebouwen , parken gezien. Het is wel aan te raden om de route de downloaden , want een paar keer geen richtingswijzer gezien . Voor de route zelf : 5 sterren , voor de aanwijzing : 3

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.