Loading...

Groene Gordelroute (icoonroute)

125.8 km • Beersel

125.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Toerisme Vlaanderen

adres startpunt (bij benadering)

Stationsstraat 27, 1651 Beersel

fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaanderen

beschrijving

Deze icoonfietsroute leidt je heuvel op, heuvel af door het land van Bruegel, hop, druiven en witloof. Fietsen in de groene gordel rondom de hoofdstad van België met onderweg imposante kastelen, golvende akkers en indrukwekkende panorama’s via een opeenvolging van heuvelruggen, vruchtbare valleien en beekjes die door de vergezichten heen slingeren.

Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 27 februari 2023 door Bart CaersIk fietste deze route met vertrek en einde in Vilvoorde. Vooral het deel in het Pajottenland vond ik het mooiste. De verzichten met Brussel als panorama zijn ook heel leuk. Verwacht niet 126 kilometers door enkel natuur te rijden maar wel om het leven rond een grootstad mee te krijgen. www.caersbart.be/bikepacking/groene-gordel-icoonfietsroute/

maandag 30 augustus 2021 door Ferrest MartineIk gisteren een review geschreven maar ik zie deze nu niet meer staan

zondag 29 augustus 2021 door Ferrest MartineVandaag een deel van de groene gordel gedaan van Groenendaal naar Dilbeek. Had me extra voorbereid om de bijhorende knooppunten er aan te koppelen maar dit bleek absoluut niet nodig. Bewegwijzering van de groene gordel zelf was heel goed te volgen. Gevarieerde route. Langs dorpen (Alsemberg, Halle, Lot ..) en door velden en bossen. Ferme aanrader!

Welke POI wil je tonen op de kaart?