Loading...

Eddy Merckxroute Meise

41.4 km • Meise

Icoon officiële route officiële route

7840 7 2.7/5

41.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Parking Sportschuur, Driesstraat, 1861 Wolvertem (Meise)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Eddy Merckxroute Meise Sfeerbeeld 2 van route Eddy Merckxroute Meise Sfeerbeeld 3 van route Eddy Merckxroute Meise Sfeerbeeld 4 van route Eddy Merckxroute Meise Sfeerbeeld 5 van route Eddy Merckxroute Meise Sfeerbeeld 6 van route Eddy Merckxroute Meise Sfeerbeeld 7 van route Eddy Merckxroute Meise
© Luc Larivière

Icoon beschrijving route beschrijving

Eens je Wolvertem achter je laat, beklim je de Fluxenberg, waar je geniet van een adembenemend panorama over Brussel. Deze route voert je o.a. langs de Boskapel in Imde, de Plantentuin Meise en pittoreske plaatsjes als Oppem en Meuzegem. In de Plantentuin kan je in elk seizoen weer iets anders ontdekken. Dus zeker een stop waard.

De fietsenfabriek van Eddy Merckx is niet meer in Sint-Brixius-Rode gevestigd, maar Eddy woont er nog steeds. Wie weet kom je hem wel tegen op zijn fiets in deze rustige buurt aan de rand van Brussel.

De route is niet geschikt voor racefietsen wegens enkele onverharde stukken.
Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 60
0 km
Afbeelding knooppunt 37
0.5 km
Afbeelding knooppunt 56
4.6 km
Afbeelding knooppunt 54
6.7 km
Afbeelding knooppunt 57
10.2 km
Afbeelding knooppunt 58
13 km
Afbeelding knooppunt 69
14.3 km
Afbeelding knooppunt 70
16.3 km
Afbeelding knooppunt 26
22.7 km
Afbeelding knooppunt 27
24.8 km
Afbeelding knooppunt 36
32.1 km
Afbeelding knooppunt 40
36.6 km
Afbeelding knooppunt 40
36.6 km
Afbeelding knooppunt 40
36.9 km
Afbeelding knooppunt 37
40.8 km
Afbeelding knooppunt 60
41.3 km
Deze route heeft 7 beoordeling(en).
Beoordeel route!

vrijdag 14 augustus 2020 door Nicolas RuytenbeekHeel mooie route, zeer aangenaam en rustig buiten verkeer, pittige hellingen. Een aanrader. Ik lees dat deze route niet geschikt zou zijn voor wielertoeristen of koerfietsen. Ik ga daar niet mee eens. Ik maak het 1-2 keer per maand af met mijn Trek Domane, ik ben maar 1 keer lekgereden (te weining bandendrukte). PB: 1h07'30'' (35.7km).

donderdag 10 mei 2018 door P.D.Ik heb deze route vorige maand gereden en dacht dat de commentaren over 'niet geschikt voor wielertoeristen' een beetje overdreven waren. Maar jammer genoeg heb ik ook ondervonden dat deze route niet geschikt is voor een koersfiets. Ze begint heel mooi en er komen echt wel leuke stukken in de route, maar dit is toch eerder voor een mountainbike. Ik zou het niet aanraden voor mensen met een koersfiets.

Ik heb ook een filmpje gemaakt met een korte bespreking alsook beelden van deze route
Kijken kan via YouTube: https://youtu.be/hMlWjPY05x4

dinsdag 1 mei 2018 door S.G.Is deze route te doen voor een ligfiets aub? Ik kan dus ni uit mijn ligfiets om te voet verder te gaan

zondag 22 april 2018 door D.V.Deze route is enkel geschikt voor een familietocht zeker niet voor wielertoeristen. Ik heb afgehaakt na de zoveelste slechte weg die ik moest nemen. Ik denk zelfs dat enkel een MTB deze rit kan uitrijden zonder lek te rijden. De naam Eddy Merckx niet waardig.

zondag 19 november 2017 door V.K.Hoewel de route mooie stukken en enkele pittige beklimmingen bevat is dit geen route voor met de racefiets. Verschillende keren op smalle wegen door de velden, onverharde stroken,... Zeker wanneer het weer minder goed is, doet dit veel teniet van de fietservaring. Erg jammer, je zou dit niet verwachten van een route die de naam 'Eddy Merckx' draagt.

donderdag 29 juni 2017 door J.L.Prachtige route al verschillende keren gefietst terwijl mijn dochter examen aflegt in vub rustige fietsroute aan de rand van een drukke stad

donderdag 28 juli 2016 door L.L.Mooie fietsroute van onze gemeentelijke wielerlegende E. Merckx. Een route van ongeveer 38km met een verlenging (naargelang wens) via de 350 jarige Boskapel van Imde. Een route waar iets te zien is maar ook de pittige kuitenbijters zijn van de partij, vooral in de eerste 18 km moet u een paar keer recht op de trappers, of te voet. Als er problemen zijn mag u die mij altijd doorgeven. Ik heb het peterschap van deze route en probeer deze mooi op pijl te houden. Succes

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.