Loading...

Dijleland gravelroute

104.5 km • Oud-Heverlee

Icoon officiële route officiële route

104.5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Maurits Noëstraat 15, 3050 Oud-Heverlee

Icoon webshop kaarten kopen fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaams-Brabant

Icoon beschrijving route beschrijving

Een gravelroute voor de meer geoefende gravelrider. Het traject telt 100km en zo’n 1.000 hoogtemeters. Opgelet, dit traject is niet bewegwijzerd. Download de gpx.

Net als je denkt dat je het zwaarste stuk nu wel hebt gehad, draai je de bocht om en wacht je een volgende helling. Wat wordt het deze keer? Een singletrack door het bos? Een smal betonbaantje? Een kasseistrook? Een grindpad? Of een klim uit het parcours van het wereldkampioenschap? Elk pad is anders dan het vorige.

Ook het panorama verandert de hele tijd. Dan trap je door open velden, wat verder duik je het bos in of slinger je in een vaart door het dorp. De enige constante is dat de route nooit echt vlak is. Je zere kuiten worden geen moment rust gegund. En als dan de kasseien van de Moskesstraat – maximale hellingsgraad 17% - voor je opdoemen, dan kan je een binnensmondse vloek misschien niet onderdrukken. Hadden we al gezegd dat je alle WK-hellingen zal bedwingen? Dit is puur genieten voor de geoefende gravelbiker!

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant vzw in samenwerking met 666Gravel.

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.