Loading...

Cornet Gravelroute

117.5 km • Affligem

Icoon officiële route officiële route

6670 0 0/5

117.5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Geertruidebaan 54, 1790 Affligem

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Vlaams-Brabant

Icoon beschrijving route beschrijving

Je vertrekt in Affligem en finisht in echte Roubaixstijl op de wielerpiste. Zet je schrap om via knisperende grindwegen en verrassende fietswegeltjes naar Steenhuffel, thuisdorp van brouwerij Palm en het bekende amberkleurige bier, te rijden. In de kleine koperen ketels van microbrouwerij De Hoorn goochelen de brouwmeesters met water, gerst, hop, kruiden, gist en zelfs eikenhout als smaakmaker voor het blonde bier Cornet. En in Kobbegem gisten de lambiekbieren van Mort Subite.

De hopvelden waar je voorbij fietst, zijn op hun mooist aan het einde van de zomer. De hopbellen aan de sierlijke staken zijn dan bijna rijp voor de pluk en verspreiden hun zachte, zoete geur. Je fietst langs de Plantentuin Meise, slingert door het Kravaalbos in Asse en kronkelt langs de Zenne en de Sluistoren in Weerde. Is een glooiend landschap met weidse vergezichten iets voor jou? Spreken goede grindwegen en een kasseistrook hier en daar je aan? Twijfel niet en ga op ontdekking doorheen de Brabantse Kouters.

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant vzw in samenwerking met 666gravel.

Deze route heeft nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Beoordeel route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.