Loading...

Geuze Gravelroute

97.2 km • Sint-Pieters-Leeuw

Icoon officiële route officiële route

6030 2 3/5

97.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Pastorijstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Geuze Gravelroute
© Toerisme Vlaams-Brabant

Icoon beschrijving route beschrijving

De Geuze gravelroute (97 km) neemt je mee door de mooiste Bruegellandschappen. De Pajotse glooiingen zorgen voor maar liefst een 1000 hoogtemeters, maar de inspanning wordt beloond met een lekkere geuze in een sympathiek dorpscafé. De tocht vertrekt aan het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw en brengt je onder meer langs de Rozentuin Coloma, de kastelen van Beersel en Gaasbeek, brouwerijen Lindemans, Oud-Beersel en Boon en de indrukwekkende vierkantshoeve Bree-Eik. Snuif de geur op van het Hallerbos en het elegante Park ter Rijst. Het knapste uitzicht over de skyline van Brussel heb je op de Sanatoriumstraat in Beersel.

Enkele cijfers: 36 km onverharde paden, 38 km autoluwe betonbaantjes, 1,5 km kasseien en 20 km asfaltwegen.

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant vzw in samenwerking met 666gravel.

Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 11 maart 2024 door S.V.Heel fijne route. Gevarieerd met zowel bredere gravelwegen als single tracks door velden en bospaden door het Hallerbos. Pittig!

woensdag 19 juli 2023 door R.B.Slecht. De eerste 70% van de route is eerder een mtb route dan een gravel route. Als ik dan denk aan een beginner die deze route rijdt is het echt gevaarlijk. Ik begreep soms echt niet waarom de route bepaalde paden nam terwijl ik weet dat er veel betere opties zijn. Deze route is duidelijk gemaakt door iemand met geen kennis vd streek.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.