Loading...

Ter Rijstroute

37.5 km • Pepingen

Icoon officiële route officiële route

37.5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Parking Domein Ter Rijst, Kasteelstraat z/n, 1670 Pepingen

Icoon webshop kaarten kopen fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Ter Rijstroute Sfeerbeeld 2 van route Ter Rijstroute Sfeerbeeld 3 van route Ter Rijstroute Sfeerbeeld 4 van route Ter Rijstroute Sfeerbeeld 5 van route Ter Rijstroute Sfeerbeeld 6 van route Ter Rijstroute Sfeerbeeld 7 van route Ter Rijstroute
© vlaanderen-fietsland.be - Eddy Theys (Auteur)

Icoon beschrijving route beschrijving

De route is een uitstekende kennismaking met het Pajottenland in de Groene Gordel rond Brussel met pittoreske dorpen en weidse panorama's. De topper op deze route is het vertrek -en eindpunt: domein Ter Rijst in Heikruis, 49 ha groen en rust met daar midden in een mooi gerestaureerd kasteel dat teruggaat tot 1480. De vele hoeven lijken weggelopen uit boeken van Felix Timmermans of Ernest Claes. De route bevat een paar pittige hellingen.

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt TP
0 km
Afbeelding knooppunt 34
1.5 km
Afbeelding knooppunt 35
2.4 km
Afbeelding knooppunt 17
3.8 km
Afbeelding knooppunt 47
4.6 km
Afbeelding knooppunt 19
6.8 km
Afbeelding knooppunt 18
9.1 km
Afbeelding knooppunt 37
10.5 km
Afbeelding knooppunt 36
11.2 km
Afbeelding knooppunt 31
14.7 km
Afbeelding knooppunt 33
17 km
Afbeelding knooppunt 32
17.3 km
Afbeelding knooppunt 30
20.4 km
Afbeelding knooppunt 88
21.3 km
Afbeelding knooppunt 57
23.1 km
Afbeelding knooppunt 57
23.2 km
Afbeelding knooppunt 58
23.6 km
Afbeelding knooppunt 26
26.4 km
Afbeelding knooppunt 89
27.9 km
Afbeelding knooppunt 25
30.9 km
Afbeelding knooppunt 48
33.5 km
Afbeelding knooppunt 87
35.8 km
Afbeelding knooppunt TP
37.3 km
Deze route heeft 14 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 15 september 2020 door B.D.zondag laatst gedaan met koersfiets. Puur genieten. En je kunt uitbreiden met de Valleitjesroute - dan net geen 70km - aanrader! prachtige zichten.

dinsdag 8 september 2020 door Marleen MartensPrachtige fietsroute langs landelijke wegen, oversteek van grotere wegen zonder noemenswaardig verkeer. Af en toe een pittige klim, maar ook heerlijke afdalingen. Weinig eet-en drankgelegenheid onderweg. Aanrader, zou ik zo opnieuw doen!

woensdag 22 juli 2020 door W.D.Zeer toffe landelijke route met, zoals te verwachten in het Pajottenland, een aantal pittige beklimmingen. Ruime parking aan vertrekpunt is een extra plus!!

zondag 19 juli 2020 door C.V.Voor zij die ergens langs de route invoegen en die voor het lunchen iets willen reserveren, hou er rekening mee dat de richtingpijltjes van de route op onderhavig plan in de verkeerde richting staan...!!! Voor de rest, prachtige route.

vrijdag 17 juli 2020 door Karin DbMooie fietsroute. Goed bewegwijzerd. Enkele pittige hellingen. Ruime parking in het begin van de Kasteelstraat. Veel velden en weides, weinig mogelijkheid om drank of eten te kopen onderweg.

zaterdag 2 november 2019 door martine NEIRINCKXZeer mooie fietsroute, een beetje heuvelachtig, maar daarom is het ook pajottenland. Prachtige wegentjes, geen grote banen. juist om de weg over te steken. Een echte aanrader!!

woensdag 22 augustus 2018 door Christel VerhaerenZeer mooie fietsroute. Wel met enkele pittige hellingen. Mooie stukken natuur, met heel veel koetjes in de wei!!!

dinsdag 14 augustus 2018 door Veerle GunsFijne route maar best wel stevig. Best picknick voorzien.

maandag 13 augustus 2018 door yvo De MaeyerZeer mooie landelijke fietsroute. Voorzie je wel op drank en lunch, want onderweg is er nauwelijks een mogelijkheid om de inwendige mens te sterken. In Kester als je het traject verlaat,(na een ontbrekend bordje), en in Herne is er een mogelijkheid.
Een drietal bordjes zijn verdwenen. Een fietskaart of GPS is dan ook niet overbodig.

zondag 15 juli 2018 door K.K.Zeer mooie rit maar ze gaan het parcour eens moeten nakijken. 2 punten waar wegdek naar boven gekomen is en geen waarschuwing staat. In Tubize straat in slechte toestand net zoals het fietspad.

donderdag 24 mei 2018 door David De VriendtEen prachtige route langs mooie, verkeersluwe en landelijke wegen. Echt rustgevend, zeker een aanrader !

vrijdag 21 juli 2017 door A.W.Gisteren deze route voor het eerst gereden en echt de moeite waard!

vrijdag 9 juni 2017 door P.V.Intussen heb ik deze route al meerdere keren gereden. Wat een mooie streek. Heel gevarieerd landschap met stijgen en dalen.

dinsdag 1 november 2016 door T.D.Prachtige route doorheen de pittoreske dorpen van het Pajottenland

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.