Loading...

Horstroute

38.6 km • Holsbeek

Icoon officiële route officiële route

38.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Kasteel van Horst, Horststraat 28, 3220 Holsbeek

Icoon webshop kaarten kopen fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Horstroute Sfeerbeeld 2 van route Horstroute Sfeerbeeld 3 van route Horstroute Sfeerbeeld 4 van route Horstroute Sfeerbeeld 5 van route Horstroute Sfeerbeeld 6 van route Horstroute Sfeerbeeld 7 van route Horstroute Sfeerbeeld 8 van route Horstroute Sfeerbeeld 9 van route Horstroute
© vlaanderen-fietsland.be - Jan Verbeek (Auteur)

Icoon beschrijving route beschrijving

Op deze fietstocht ontdek je in de abdij van Vlierbeek en het waterkasteel van Horst de middeleeuwen van de regio rond Leuven. In Wezemaal kan je de wijncultuur van naderbij bekijken om in het provinciedomein van Kessel-Lo halt te houden voor een deugddoend glas of wat kinderplezier in de avonturenspeeltuinen. Er zitten een paar stevige hellingen in deze route.

Deze route passeert de gemeenten Leuven, Holsbeek en Rotselaar.
Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 65
0 km
Afbeelding knooppunt 43
1.7 km
Afbeelding knooppunt 44
4.7 km
Afbeelding knooppunt 63
7.4 km
Afbeelding knooppunt 64
11.4 km
Afbeelding knooppunt 64
11.6 km
Afbeelding knooppunt 82
15.1 km
Afbeelding knooppunt 81
18.9 km
Afbeelding knooppunt 4
20.6 km
Afbeelding knooppunt 80
21.3 km
Afbeelding knooppunt 33
22 km
Afbeelding knooppunt 12
22.7 km
Afbeelding knooppunt 7
23.8 km
Afbeelding knooppunt 10
24.3 km
Afbeelding knooppunt 11
25.8 km
Afbeelding knooppunt 33
26.4 km
Afbeelding knooppunt 80
27 km
Afbeelding knooppunt 5
28.1 km
Afbeelding knooppunt 83
31.4 km
Afbeelding knooppunt 29
34.9 km
Afbeelding knooppunt 99
37 km
Afbeelding knooppunt 98
37.8 km
Afbeelding knooppunt 65
38.7 km
Deze route heeft 10 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 10 mei 2021 door J.D.Gisteren deze route gereden. Heel fijne route, maar er zit wel 1 fout in: op knooppunt 12 dien je eerst 7 te volgen die dan aansluiting geeft aan 10, dus 12-7-10 en dan verder zoals aangegeven in de route

zondag 19 april 2020 door K.V.Ik heb deze fietsroute op twee weken tijd al twee keer afgelegd, omdat we er zo gek op zijn! Wel liefst met een gravelbike of fiets met iets dikkere banden (geen racefiets), want er zijn toch wel een hoop onverharde stukken, putten in de weg, dikke stenen, en boswegjes (en ook drie serieuze hellingen, maar dat kan ook gewoon aan mijn conditie liggen). Ik moet eerlijk toegeven dat de staat van de wegen echt soms even schrikken is, maar lekker avontuurlijk! Richting Holsbeek is er een za-lig stukje baan langs de autostrade waar je even wat serieuze snelheid kan halen met je fiets. Onderweg kom je ook veel schapen, koetjes en paarden tegen!

Ik zou deze fietsroute écht aanraden!

maandag 15 oktober 2018 door T.M.Enkele korte, intense beklimmingen, mooie uitzichten. Uitstekende staat van de weg, enkele delen zijn onverhard maar mits de nodige voorzichtigheid is het met een koersfiets perfect te doen. Bewegwijzering is duidelijk.

zondag 26 augustus 2018 door K.J.route loopt nu via knooppunten, dus geen probleem qua bewegwijzering. Weg is op sommige plaatsen wel in zeer slechte staat, op het randje om met racefiets te doen.
Abdij van Vlierbeek, kasteel van Horst de moeite om even te stoppen.

zaterdag 11 augustus 2018 door A.W.Nog niet uitgeprobeerd ,kan nog geen reactie geven

zaterdag 14 juli 2018 door Vlaanderen FietslandDoor de vernieuwing van het fietsnetwerk in het Hageland in het voorjaar van 2018 werd deze route volledig op het fietsnetwerk geënt. De reacties hieronder wat betreft de bewegwijzering die niet gevonden kan worden is nu opgelost.

maandag 21 augustus 2017 door S.V.Someone wegwijzers waren niet goed zichtbaar (achter planten), en bij sommige splitsingen gewoon ontbrekend.
Maar wel een prachtige route in het glooiende landschap, en het kasteel van Horst is een ideale plek om even uit te rusten 😉

zondag 20 augustus 2017 door I.V.Mooie route, jammer dat de bewegwijzering te wensen overlaat. Tot in Leuven (vertrokken vanuit Horst) was het Ok, daarna was het vaak zelf uit te zoeken.

maandag 14 augustus 2017 door K.V.Heel mooie fietstocht met enkele klimmetjes, maar als beloning schitterende panorama's van Holsbeek en omgeving. 2 verbeterpunten zijn de aanduiding van de route, moeten meer plakjes en op duidelijke plaatsen komen. Jammer ook van de weg langs de autostrade voor Wezemaal komende van Horst, men zou ook onder de autostrade kunnen rijden en vervolgen richting Wezemaal langs dr helling, veel mooier en rustiger.

dinsdag 26 juli 2016 door K.V.Zeer mooie fietsroute
Veel stijgen en dalen, recreatieve niet-getrainde fietsers zullen bergop af en toe te voet staan
Weinig stopplaatsen om te drinken
Bij start even zoeken naar de bordjes, zeker goed kijken als je recreatiedomein van Kessel-Lo net bent uitgereden

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.