Loading...

Aardbeienroute

40.2 km • Hoogstraten

Icoon officiële route officiële route

1.7790 4 4.6/5

40.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Vrijheid 149, 2320 Hoogstraten

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Aardbeienroute Sfeerbeeld 2 van route Aardbeienroute Sfeerbeeld 3 van route Aardbeienroute Sfeerbeeld 4 van route Aardbeienroute Sfeerbeeld 5 van route Aardbeienroute Sfeerbeeld 6 van route Aardbeienroute Sfeerbeeld 7 van route Aardbeienroute Sfeerbeeld 8 van route Aardbeienroute
© Toerisme Provincie Antwerpen

Icoon beschrijving route beschrijving

De Hoogstraatse aardbeien gelden als de mooiste en lekkerste van het land. Met een jaarlijkse productie van ruim 25 miljoen kilo vormt Hoogstraten het onbetwiste centrum van de aardbeienteelt. De Aardbeienroute illustreert hoe belangrijk de land- en tuinbouw in deze regio zijn. Ze combineert het historische centrum van Hoogstraten met de fraaie Markvallei en het weidse platteland van de Belgisch-Nederlandse grensstreek. Je fietst langs heel wat serres met aardbeien en aardbeienvelden. Al ooit een portie kraakverse aardbeien uit de automaat gehaald? Dit is je kans! Proef tijdens of na je trip zeker even van de 'Hoogstraatse koninginnen'... Met dank aan Kempen.

Alternatieve versies

20.3 km

Aardbeienroute (verkorte zuidelijke lus)

Bekijk route
27.2 km

Aardbeienroute (verkorte noordelijke lus)

Bekijk route
Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 18 mei 2020 door DIRK SCHADICKSuper mooie route, heel ontspannend en heel aangenaam.

vrijdag 28 juni 2019 door Lutgarde KipsPrachtige route, al vele malen gefietst . Zeer aangenaam fietsen , leuke stopplaatsjes onderweg
Een minpuntje heb dit ook gemeld bij toerisme Hoogstraten, in Meerle opletten als je aan kerk rechts gemeenteplein in draait , eigenaar café heeft daar terras gezet , daar moet je over voetpad rijden , ik zou voor kerk even naar rechts en dan links Gemeenteplein in draaien, verder Hazenweg.

maandag 21 mei 2018 door Kristel AndriesDe route is op dit moment verkort tot 20 km
ivm wegwerkzaamheden. Onderweg kom je een automaat tegen waar je verse aardbeien kan kopen en opeten aan een bankje. Absolute meerwaarde aan deze route. Mooie landelijke wegen. In het plaatselijk VVV kantoor kan je een plannetje van de route bekomen, handig als je toch langer wil fietsen. Hier staan wel de knooppunten in de buurt mee op.

maandag 1 augustus 2016 door A.G.Mooie fietsroute door een prachtig landschap. Heerlijk fietsen tussen de moderne landbouwbedrijven, mooie uitzichten, leuke fietspaden en een goede bewegwijzering.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.