Loading...

Lambiek-Geuzeroute

41.1 km • Beersel

Icoon officiële route officiële route

1.0840 9 2.7/5

41.1 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

BC De Lambiek, Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg (Beersel)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Lambiek-Geuzeroute Sfeerbeeld 2 van route Lambiek-Geuzeroute Sfeerbeeld 3 van route Lambiek-Geuzeroute Sfeerbeeld 4 van route Lambiek-Geuzeroute
© vlaanderen-fietsland.be - Maarten Bosch (Auteur)

Icoon beschrijving route beschrijving

Een pittige tocht voor de geoefende of elektrisch ondersteunde fietser. Start aan het Bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg. Deze route heeft het allemaal: streekbieren, afwisselende natuur en flinke kuitenbijters. Ontdek het groene Linkebeek, bezoek een brouwerij (Oud Beersel, 3 Fonteinen & lambik-O-droom of Boon), degusteer een geuze en fiets door het prachtige Hallerbos. Het heuvelachtige landschap zorgt uiteraard ook voor mooie uitzichten.

Wie wil, kan de route inkorten tot 33,3 km. Het wordt er wel niet minder heuvelachtig op. Volg dan vanaf knooppunt 65 in Halle de knooppunten 53, 50, 55 naar 58 - zo mis je wel brouwerij Boon maar passeer je wel ambachtelijke brouwerij Den Herberg in Buizingen en pik je toch nog het Hallerbos mee.

Deze route passeert de gemeenten Beersel, Linkebeek en Halle. Deze fietsroute wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 37
0 km
Afbeelding knooppunt 38
1.1 km
Afbeelding knooppunt 83
3.4 km
Afbeelding knooppunt 82
7.3 km
Afbeelding knooppunt 63
9.2 km
Afbeelding knooppunt 62
10.3 km
Afbeelding knooppunt 67
12.8 km
Afbeelding knooppunt 65
17.4 km
Afbeelding knooppunt 64
18.1 km
Afbeelding knooppunt 90
21.1 km
Afbeelding knooppunt 54
24.4 km
Afbeelding knooppunt 28
27.4 km
Afbeelding knooppunt 56
30.7 km
Afbeelding knooppunt 56
30.8 km
Afbeelding knooppunt 57
32.1 km
Afbeelding knooppunt 58
32.9 km
Afbeelding knooppunt 59
33.6 km
Afbeelding knooppunt 52
35.4 km
Afbeelding knooppunt 49
36.3 km
Afbeelding knooppunt 51
37.2 km
Afbeelding knooppunt 61
38.5 km
Afbeelding knooppunt 37
41.1 km
Deze route heeft 9 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 18 september 2023 door Pascal GistelinckBrug over de ring tussen knooppunten 56 en 57 is onderbroken, er is geen passage mogelijk. Heb een stuk moeten omrijden. Waarom is dat niet vermeld hier? Pittige route idd maar met een degelijke fiets en even degelijke benen lukt het wel zonder afstappen.

donderdag 13 juli 2023 door M.M.Je ebike rammelt letterlijk uit elkaar op de lambik geuzeroute. Kasseien en wegen zijn er ronduit in slechte staat. Ook fiets je halverings in t stad, veel verkeer rondom je fiets, veel automobilisten die geen rekening houden met de fietsers. Kortom, blij dat ik van deze fietsroute af was.

donderdag 25 februari 2021 door Willem DemuynckZeer mooi maar pittig: veel 'ups and downs'. Niet geschikt voor stadsfiets, beter mountainbike (of e-mtb, zoals ik). Ook goed: ALLE knooppunten staan in de lijst - geen tijdverlies of moeten gokken onderweg. Vooral het deel Beersel-Alsemberg-Dworp-Hallerbos is prachtig. Een aanrader...

maandag 21 september 2020 door Eddy Van de WeyerLandschappelijk een zeer mooie route. Op zondagen waren zowel het onthaalcentrum Lambiek in Alsemberg als de brouwerijen onderweg, gesloten. De route zelf is niet geschikt voor de recreatieve fietser. Hellingen zijn te steil, wat maakt dat je vaak moet afstappen en te voet moet gaan. Dit best uitdrukkelijk vermelden in de info over deze route.

donderdag 30 juli 2020 door J.C.Mooie gevarieerde route. Zonder e-bike zou ik er wel niet aan beginnen. Gaat soms erg op en af. Veel gezien en vooral genoten van de omgeving.

zondag 5 april 2020 door Veerle GunsPittig tochtje, maar wel heel mooi.
Wel proberen om het op een mooie (droge) dag te fietsen.
De wegen in Beersel zijn dramatisch en bij nat en modder weer dus gevaarlijk.

dinsdag 23 juli 2019 door L.L.Volgens onze persoonlijke ervaring, teveel steile hellingen. En bij het afdalen soms heftige kasseistroken... Afstand van (maar) 37km lengte geeft een vertekend beeld zeker als je weet dat je dikwijls te voet de helling moet opwandelen waarbij ervaren mountainbikers je puffend voorbijsteken...Weinig (of geen) gelegenheden ook om iets te drinken. Ook geen banken onderweg om even te pauzeren, tenzij slecht onderhouden of op erg onaantrekkelijke plaatsen. Inderdaad best de app bij de hand houden want verkeerd rijden is geen grapje als je de helling terug op moet ;)...
We zijn gestart halverwege knooppunt 63-83, maar hebben de doorsteek genomen 50-53, de zuidelijk kant van de route kunnen we dus niet beoordelen. Ondanks op sommige plaatsen erg mooie vergezichten heeft deze route ons niet weten te bekoren. Spijtig maar enkel voor ervaren en goed uitgeruste fietsers...

zondag 14 augustus 2016 door R.H.Het is vooral een aantrekkelijke route voor mountainbikers: stevige hellingen en afdalingen, geregeld op kasseien, losse kiezels en smalle aarden padjes (waarbij je best geen tegenligger ontmoet). De nummerings-bordjes zijn op verschillende plekken niet te vinden of verscholen achter struiken. Zonder een gedetailleerde fietskaart kom je op deze fietsroute nergens terecht. Nochtans bijzonder mooie omgeving.

zondag 24 juli 2016 door N.C.Zeer pittige route met veel steile hellingen. Niet voor beginnende fietsers!
Wel zeer mooi van natuur!!
Een aanrader voor de geoefende fietser.
Nadine

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.