Loading...

Eddy Merckx Cycling Route

70.6 km • Tielt-Winge

Icoon officiële route officiële route

1.2630 22 4.5/5

70.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Wielercafé Boerenhof 1, 3391 Tielt-Winge

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Eddy Merckx Cycling Route
© ©LanderLoeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

De Eddy Merckx Cycling Route vertrekt in het wielercafé Boerenhof aan de kerk van Meensel en brengt je in een lus over dezelfde wegen waar de jonge Eddy zijn eerste fietservaring opdeed. Deze sportieve route - 70 km - heeft haar eigen bewegwijzering. Bereid je voor op enkele flinke kuitenbijters. Een rustpauze af en toe is dus welkom, vooral als je dan nog bijzondere bezienswaardigheden kan meepikken. Onderweg kom je o.a. langs het Kasteel van Horst en de vele fruit- en wijngaarden in de streek. De wielergod onthulde in oktober 2015 zijn eigen standbeeld aan zijn geboortehuis in de Tieltsestraat. Gebogen over zijn stuur, blik strak naar voor, juichende supporters. Zoals hij in ons collectieve geheugen staat gegrift.

Er is ook een versie van 26 km. Deze volgt het fietsnetwerk. De vertrekplaats is dezelfde als de lange versie, maar je volgt dan deze knooppunten: 77 - 23 - 96 - 97 - 74 - 73 - 95 - 47 - 76 - 77.

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant vzw.

Deze route heeft 22 beoordeling(en).
Beoordeel route!

vrijdag 9 april 2021 door Hugo De RijckeHet is een ganse ronde genieten. Zo wel van het heuvelend parcours maar vooral van het wondermooie Hageland. Een omloop voor het overgrote deel verkeersluw. Boven op de plateau's kan je kilometers ver dit schitterende landschap overschouwen. Ga er binnen de 2 weken, met enige graden meer en bij zonneschijn, bovenop, genieten van de bloesems.

donderdag 15 november 2018 door Jo LiMooie streek en knap uitgezette route.
Bij mooie vergezichten horen uiteraard klimmetjes,allemaal goed te doen zelfs die ene kassei klim.
Goed zichtbaar geplaatste en voldoende bordjes,uitgezonderd van een paar plaatsen waar je attent moet zijn, leiden je doorheen het Hageland.
Er is weinig horeca onderweg en zoals wel vaker in Vlaanderen liggen sommige fietspaden,als ze al niet ontbreken,er maar matig bij.
Zelf reed ik ze met de racefiets op een zonnige novemberdag....zet ze op jullie-nog te fietsen-lijst.

zaterdag 13 oktober 2018 door Veerle GunsLeuke tocht tussen de fruitbomen. Voor het grootste gedeelte autoluw, al zitten er in het midden wat drukke stukken bij.

donderdag 9 augustus 2018 door V.K.Afwisselende mooie rit langs kleine verkeersluwe wegen met een klein stukje kasseien en enkele pittige heuveltjes.

zondag 19 november 2017 door D.M.Perfecte bewegwijzering, autoluw & volledig verhard. Echte aanrader voor met de racefiets!

zondag 1 oktober 2017 door K.L.Vandaag de rit eens gereden met de mtb, leuke pittige rit met weinig verkeer. Aanrader!

dinsdag 26 september 2017 door H.V.Echt een prachtige dagvullende fietsroute met veel mooie vergezichten, hellingen, etc.
Slechts één groot minpunt ....je komt in het Hageland nauwelijks een café, restaurantje of een terrasje tegen wat toch een tegenvaller is op een mooie zonnige dag !!! Slechts een paar café's gezien maar die waren dan ook nog gesloten !!

zondag 20 augustus 2017 door R.M.Gisteren heb ik deze route gefietst. Erg mooi en afwisselend. Niet al te zwaar, erg goed te doen.
De route heeft, zoals veel routes in Vlaanderen, een nadeel en dat zijn de fietspaden. Die zijn soms ronduit gevaarlijk. Op een locatie hadden bewoners zelfs een muurtje op het fietspad gemetseld die ik maar ternauwernood kon ontwijken. Je verwacht dat niet. Is dit iets om onder de aandacht van verantwoordelijke autoriteiten te brengen?
Verder blijft Vlaanderen een fantastisch fietsland.

dinsdag 8 augustus 2017 door G.V.Mooie route, enkele pittige klimmetjes, zeer goede bepijling, gps route wijkt 1x af van de uitpijling, wegdek niet altijd even aangenaam te berijden, zeker een aanrader

dinsdag 8 augustus 2017 door R.D.Mooi golvend parcours met enkele beklimmingen. Niet te lastig. Het Sven Nys parcours raakt heel even het Merckx parcours maar heeft veel meer pittige beklimmingen. De 70 km klopt. Spijtig zijn er enkele bordjes te weinig of ontbreken. Heb 3 x moeten gokken voor de juiste route te vinden.
Minpunt in het parcours vind ik de oplopende kasseistrook.

woensdag 21 juni 2017 door E.M.Wat een prachtig parcours !
Nu weet ik eindelijk waarom De Grote Eddy Kampion is geworden net als Sven Nijs , want deze laatste ,met alle respect ,heeft wel steeds op een deel van het Merckx parcours getraind ... dikke proficiat aan beide , en fijn dat wij nu ook gebruik mogen maken van deze prachtige route .

maandag 19 juni 2017 door H.L.Hele mooie rit met GPS. Eveneens goed bewegwijzerd.

donderdag 25 mei 2017 door W.H.Deze route komt NIET langs de Vlooybergtoren...

vrijdag 21 april 2017 door J.A.Prachtige rit

vrijdag 31 maart 2017 door F.S.Een 2 tal weken nog eens gereden bij mooi weer , blijft een aanrader zeker als training bij het klim werk voor de vlaamse klassiekers zoals e3 harelbeke en ronde v vla

donderdag 27 oktober 2016 door F.S.Vandaag gereden met de touring-bike ,op GPS 73km , zeer lovend over deze route ,zelfs de kasseiklim is zeker te doen met touring-bike ,is niet voor watjes ,op en af van valsplat naar klim ... met een E-bike zal het ook goed rijden zijn vermits je dan wat hulp krijgt ...na 6 km weet je waar je aan toe bent dan heb je 3 klouterpartijen gehad en niet van de minste ....
mooi landschap om door te fietsen , ga ik zeker nog fietsen

donderdag 8 september 2016 door E.V.vandaag bij dit mooie weer deze prachtige route gereden . In een zeer mooie omgeving en doorgaans geen verkeer heb ik echt genoten van deze toch pittige en niet te onderschatten heuvel route.Een echte aanrader als het mooi weer is .

vrijdag 26 augustus 2016 door A.P.Zeer mooie route ! Echt mijn ding ! Juist voor Houwaert geloof ik, is een heel slecht stuk weg. Een beetje asfalt zou niet mogen ontbreken want echt diepe grote gaten in wegdek.

dinsdag 16 augustus 2016 door D.B.Mooie route, die zeker wat te bieden heeft voor de sportieve rijder.

Probeer indien je kan, zeker ook te genieten van het mooie uitzicht op sommige punten.

Wij hadden (zoals hieronder reeds vermeld) ook wel een pak meer km (mml +- 80km) dan de vooropgestelde 70km.

zaterdag 6 augustus 2016 door J.V.Wat een leuke route was dit! Blij om eens zonder nadenken te weten dat je een hele route zal kunnen rijden wat verharde wegen heeft! Op 1 kasseistrook na kan je overal goed rijden.
Er zijn wel 2 omleidingen. Je kan ze beiden negeren en je track volgen als je dat echt wil maar dan kom je door wegenwerken. Duidelijke wegmarkeringen. Als je deze route wil rijden op zonnige en hete dagen besef dan wel dat je amper schaduw tegen zal komen.....

zondag 19 juni 2016 door R.V.Zeer mooie heuvelachtige route , ik had wel
meer kilometers op de teller en zit er in Kiezegem geen lus in ( niet op de kaart ) maar dat is maar muggenzifterij hoor .
Prachtige route .

maandag 13 juni 2016 door D.G.niet te onderschatten rit, zeer pittig en zwaar van heuvel naar heuvel, maar fijn voldaan en prachtig verzichten

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.