Loading...

Voervalleiroute

46.9 km • Leuven

Icoon officiële route officiële route

1.5901 5 3.6/5

46.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Grote Markt, 3000 Leuven

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Voervalleiroute
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

De Voervallei neemt je mee de stad uit langs prinselijke kastelen, een duizendjarig kerkje met een keizerlijk geheim, een hertogelijk jachtdomein en een koninklijk Afrikamuseum. Een verrassend groene tocht van een adellijke allure. Spring zeker binnen in het vernieuwde Afrikamuseum.

Deze route passeert de gemeenten Leuven, Bertem, Tervuren en Huldenberg.
Deze fietsroute wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 10
0 km
Afbeelding knooppunt 74
2.7 km
Afbeelding knooppunt 75
3.1 km
Afbeelding knooppunt 13
4.8 km
Afbeelding knooppunt 14
6.9 km
Afbeelding knooppunt 18
11.6 km
Afbeelding knooppunt 19
12.7 km
Afbeelding knooppunt 45
15 km
Afbeelding knooppunt 46
16.9 km
Afbeelding knooppunt 61
18.5 km
Afbeelding knooppunt 60
20.6 km
Afbeelding knooppunt 25
23.4 km
Afbeelding knooppunt 57
23.7 km
Afbeelding knooppunt 58
25.4 km
Afbeelding knooppunt 27
26.7 km
Afbeelding knooppunt 7
28.6 km
Afbeelding knooppunt 4
30.9 km
Afbeelding knooppunt 59
33.2 km
Afbeelding knooppunt 3
36.1 km
Afbeelding knooppunt 2
38.2 km
Afbeelding knooppunt 13
42.1 km
Afbeelding knooppunt 75
43.8 km
Afbeelding knooppunt 74
44.2 km
Afbeelding knooppunt 10
46.9 km
Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 21 juli 2022 door Vera Van Hoof - TheysSoms pittige niveau-verschillen (met soms dallingen op grindpadjes) / Geregeld door dorpskernen / De kasseiwegen vielen mee / Leuk cafétje gedaan (fancafé van Remco Evenepoel) / Mooie landschappen en verte zichten / Was een pittige rit , maar zeker de moeite waard.

dinsdag 1 juni 2021 door F.C.De eerste helft van de route is er niet veel natuur en fiets je eigenlijk bijna heel de tijd door dorpen, wat me minder beviel, al is dat persoonlijk natuurlijk. Een andere reageerder schrijft dat er enórm veel stukken kasei zijn maar dat viel in mijn ogen wel mee. Ook heb ik weldegelijk 47km gefietst.

donderdag 21 mei 2020 door A.V.Mooie idyllische landschappen, op sommige plaatsen was de tijd blijven stille staan. Prachtige kasseistroken fietst niet zo gemakkelijk, maar zeker behouden. We wisten niet dat Voer zo mooi. Kleine verwarring aan knooppunt 60,

zondag 19 april 2020 door K.V.Deze route, waar begin ik zelfs? We zijn vertrokken vanuit knooppunt 10 en gelukkig kennen wij een beetje onze weg in centrum Leuven. De bewegwijzering van aan knooppunt 10 tot 13 is verschrikkelijk! Richting Heverlee en rond het sportkot staan totaal geen bordjes om je wegwijs te maken. We wilden al lang terugdraaien voor we nog maar begonnen waren aan de fietstocht omdat we zo ontmoedigd waren. Eenmaal we Heverlee uit waren, ging alles wat beter. Waar je ook even rekening mee moet houden is dat deze fietsroute enórm veel kasseienwegjes omvat (ik denk dat wij twee dagen pijn aan onze billen en polsen hadden achteraf). Ook een paar zeer stevige hellingen, waarbij ik al blij was dat ik elektrisch reed, en ik er zelfs amper op geraakte. De route stuurt je door het Zoniënwoud, en daar zijn ook geen bordjes aanwezig - als je de heuvel oprijdt, ga naar links op de kruising dus- waardoor je een hele tijd denkt dat je fout rijdt, want het volgende bordje is even fietsen. Het is trouwens geen 47km, maar meer een 53 km. Spijtig van de verwarring en kasseienwegjes, want de omgeving op zich is prachtig!

woensdag 10 juli 2019 door P.F.Mooie route. Vrij veel onverharde stukken en stukken kasseiweg.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.