Loading...

De Brabantse Pijl Cycling Route

97.1 km • Oud-Heverlee

officiële route

97.1 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Maurits Noëstraat 15, 3050 Oud-Heverlee

fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© ©Lander Loeckx

beschrijving

Dapper vechten tegen de wind in open veld, dan met een vaart naar beneden om aan de overzijde van de vallei recht op de trappers de helling te overwinnen. Daveren over de kasseien, de frisse bosgeur opsnuiven en een spurtje trekken naar het volgende dorp. Als de voorjaarsklassiekers van 2020 eraan komen, rij jij je eigen klassieker over de wegen van de Brabantse Pijl.

Smeer je kuiten in voor een tocht vol variatie waar alleen de echte grote wielerhelden floreren. Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Freddy Maertens, Eddy Planckaert, allemaal stonden ze al op de hoogste podiumplaats van de De Brabantse Pijl. Edwig Van Hooydonk zelfs vier keer. Zij kregen geen tijd om onderweg uit te puffen in van de vele fijne horeca-adresjes, maar jij wel!

Deze sportieve fietsroute brengt je naar Zuid-Dijleland en door Oud-Heverlee, Korbeek-Dijle, Leefdaal, Duisburg, Vossem, Tervuren, Eizer, Huldenberg, Sint-Agatha-Rode, Huldenberg, Overijse , Tombeek, Ottenbrug, even de taalgrens over naar Pecroz, Nethen, Beauvechain en via Opvelp terug naar Oud-Heverlee. Ongeveer 98 kilometer lang, goed voor 1033 hoogtemeters. De route is bewegwijzerd, maar je kan ook de gpx-coördinaten downloaden zodat de gps je de weg leidt.

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant vzw in samenwerking met Flanders Classics en Rode Sportief.

Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 19 juli 2020 door G.G.Perfect voor een sportieve dag met de koersfiets, veel afwisseling, ook pittige hellingen af en toe (vooral als er kasseien zijn). Ik had het gps bestand gedownload maar de markering was overal top. Het is ook gemakkelijk bereikbaar met de fiets voor Brusselaars met een start in Tervuren. Raad ik ten zeerste aan!

vrijdag 10 juli 2020 door Geoffrey AertsSuper fietsroute met veel pittige stukjes, perfect voor de sportieve wielertoerist. Er zijn een aantal grindstroken maar alles is zeker met de koersfiets te doen. Wij begonnen in Overijse dan begin en eindig je natuurlijk wel met de serieuze stukjes. Ik doe hem zeker opnieuw!

Welke POI wil je tonen op de kaart?