Loading...

Heideroute

60.4 km • Kalmthout

officiële route

60.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Putsesteenweg 131, 2920 Kalmthout

fietskaart kopen

Een papieren kaart van het volledige fietsnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Provincie Antwerpen

beschrijving

De Heideroute is een echte klassieker.

De allereerste bewegwijzerde themaroute in de Kempen - voorgesteld in 1975 - blijkt decennia later nog net zo populair als destijds. Met in de hoofdrol uiteraard de Kalmthoutse Heide, van de oudste en grootste natuurreservaten van ons land. Je ontdekt er een goudkleurig duinenlandschap, rustgevende vennen en heerlijk geurende dennenbossen.

Bovendien fiets je in een officieel stiltegebied (drie sterren!).

In juni kleuren de dophei en het veenpluis het landschap roze en wit. In augustus en september zorgt de bloeiende struikhei voor een purperen pracht.

Bezoek zeker ook het Arboretum Kalmthout, een internationale topper en ga zeker een kijkje nemen boven op de uitkijktoren de Klot, want daar kan je genieten je van een schitterend zicht over De Maatjes.

Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 10 augustus 2022 door K.C.Mooie, gevarieerde route. Alleen de eerste kilometers gaan door de heide. Dat was een teleurstelling. Verder gaat de route vooral door agrarisch gebied en ook een eind door heel mooi natuurgebied.

donderdag 13 mei 2021 door P.R.Mooie route. Toch een bedenking: op de kaart staat de rijrichting tegen de klok in. De bordjes zijn echter geplaatst met de klok mee. Voor iemand met een GPS is dat niet zo'n probleem, maar iemand zonder zal al snel het spoor bijster zijn, ook omdat hier en daar de signalisatie gebrekkig is (Sterbos - Wuustwezel). Mvg , Peter

Welke POI wil je tonen op de kaart?