Loading...

Flandrien lus 66km

65.8 km • Leuven

Icoon officiële route officiële route

8560 1 3.5/5

65.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Martelarenplein, 3000 Leuven

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
© ©LanderLoeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

De Flandrien lus in Zuid-Dijleland is het echte werk. Het is niet voor niets uitgekozen als parcours voor het 100ste wereldkampioenschap wielrennen. Voorbij Leuven trap je een landschap in dat geen medelijden toont. Tenzij je jezelf een ogenblik rust gunt in een wielercafé, natuurlijk. Je komt jezelf tegen op heroïsche hellingen als de Moskesstraat in Terlanen, de Smeysberg in Huldenberg, de Bekestraat in Eizer en de S-bocht in hartje Overijse. Tijd om even op adem te komen, krijg je niet, want daar wacht je alweer de volgende bocht en wie weet wat is daarachter te ontdekken? Een circuit waar je je eigen wielergeschiedenis schrijft. Zo vaak je wilt, want de Flandrien lus is net lang genoeg om haar een tweede keer te doen. Of een derde. Hoe vaak lukt het jou?

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant vzw.

Deze route heeft 1 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 27 april 2021 door F.C.Een echte wielerroute van een voor mij (amateur) pittig niveau. Wat een beklimmingen! Mijn gps geeft aan dat ik 668m heb geklommen i.p.v. 969m zoals deze website aangeeft.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.