Loading...

Dwars door het Hageland gravelroute

76.8 km • Tremelo

Icoon officiële route officiële route

5680 1 5/5

76.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Balenbergstraatje 11, 3128 Baal

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
Sfeerbeeld 1 van route Dwars door het Hageland gravelroute
© ©LanderLoeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Jouw versie van Dwars door het Hageland begint aan het Sven Nys Cycling Center met een rustige aanloop door het Meetshovenbos richting Aarschot, maar als de Demer in zicht komt, begint het technische werk. De steentjes van de gravelpaden aan de oever springen onder druk van je banden het water in. De modderpaden van de Demerbroeken en de boswegen van Averbode brengen je naar de middeleeuwse Maagdentoren in Zichem. Maak alvast wat snelheid, want verderop wacht je de hellingen van het Grasbos. Die wordt hier. ook de Poggio van Diest genoemd en dat zal je geweten hebben. Daarna is het de beurt aan de citadel van Diest en de Vlooyberg met de bekende Vlooybergtoren op de top. Als de wijnflanken van Houwaart in je vizier komen, droom je Italiaanse landschappen. Dwars door het Hageland is niet voor niets de Strade Bianche van het Noorden. De gravelpaden zijn echt wel even uitdagend. Gelukkig is er op je aankomstplaats een douche voor jezelf én je fiets.

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant vzw.

Deze route heeft 1 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 15 april 2021 door W.R.Leuke fietstocht, hier en daar een paar pittige stukjes om te beklimmen. Wel gericht op alle terein fietsen - lijkt me minder geschikt voor een koersfiets. Ik kom zeker nog eens terug

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel fietsnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel fietsnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat fietsen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel fietsnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat fietsen.